Tuesday, August 19, 2014

Cukinijos ir sūrio galette






Cukinijos ir sūrio galette



Tešla:

  • 1 ir 1/4 (arba 1/2) stiklinės miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 120 g. šalto sviesto
  • 2 a.š. citrinos sulčių
  • 1/4 stiklinės šalto (ledinio) vandens
  • 1/4 stiklinės grietinės

Įdaras:

  • 1-2 mažos cukinijos, supjaustytos labai plonais griežinėliais
  • 1 nedidelis šviežios mozzarellos kamuoliukas, suplėšytas į mažus gabaliukus
  • 1/2 stiklinės sutarkuoto parmesano sūrio
  • 1/2 stiklinės švelnios "President" varškės
  • 2 v.š.  alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako - sutarkuotos arba išspaustos
  • druska
  • gera sauja duonos trupinių, sumaišytų su šlakeliu alyvuogių aliejaus






Tešla:

Sudėkite į virtuvės kombaino indą miltus, druską ir sviestą. Sumalkite su peiliukais iki duonos trupinių konsistencijos (nepermalkite, didesni sviesto "trupiniai" gali likti). Dubenėlyje su  plakimo šluotele sumaišykite  vandenį, grietinę ir citrinos sultis. Supilkite viską į virtuvės kombainą ir porą sekundžių prasukite, kad  viskas tiesiog pradėtų jungtis. Išimkite iš virtuvės kombaino tešlą ir sujunkite ją rankomis į blyną. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30 min - 1 val. (priklausomai nuo to, kiek turite laiko).

Tuo tarpu įtrinkite cukinijas  druska (šiek tiek) ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų išsiskyrusios sultys. 

Česnaką sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
Sumaišykite  varškę, parmesano sūrį ir mozzarellą su puse česnakinio aliejaus. 

Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
Paimkite tešlą ir dėkite ją iš karto ant silikoninio kepimo kilimėlio arba kepimo popieriaus  negausiai pabarstyto miltais. Iškočiokite didelį ploną apskritimą. Įdėkite kilimėlį su tešlą į kepimo skardą. Per vidurį įdėkite sūrio įdarą ir su mentele tolygiai paskirstykite jį, palikdami apie 6 cm. laisvą kraštą. Ant viršaus išdėliokite cukinijų griežinėlius ir pabarstykite duonos trupiniais. Užlenkite laisvus tešlos kraštus į vidų. Pašaukite galette į orkaitę ir kepkite 40-45 min. Išimkite ir pateikite :) mes valgėme su agurku ir grietinės salotomis. Skanaus




Thermomiksas:

Tešla:

Sudėkite miltus, druską ir sviestą į thermomikso indą ir malkite 4-5 gr., kol masė taps trupinių konsistencijos. Dubenėlyje su  plakimo šluotele sumaišykite  vandenį, grietinę ir citrinos sultis. 
Įpilkite viską į thermomikso indą ir malkite 3 sek. 4 gr., kol tešlos komponentai pradės jungtis.  Išimkite iš Thermomikso tešlą ir sujunkite ją rankomis į blyną. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30 min. - 1 val. (priklausomai kiek turite laiko).

Įkvėpimas: Smitten Kitchen

No comments:

Post a Comment