Iškepiau jį labai vėlai vakare, o iš ryto šeimyna (be atskirų, pakartotinų kvietimų pusryčiauti) sėdėjo visa laiminga virtuvėje ir laukė savo gabaliuko pyrago su natūraliu jogurtu ir šviežiomis uogomis (ech, ta vasaros prabanga). Visi lengvai apsvaigę nuo aromato :) gerai nusiteikę, mažius net dainą savo užtraukė :D ech, štai ji mamos laimė :)
Bananų ir figų pyragas
- 130 g. kambario temperatūros sviesto
- 140 g. rudo cukraus
- 20 g. palmių cukraus
- 2 kiaušiniai
- 280 g. miltų
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 110 g. pieno
- 3-4 bananai (labai labai labai sunokę, tiesiog pernokę)
- 100 g. džiovintų supjaustytų figų
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. (su ventiliatoriumi). Patepkite sviestu stačiakampę keksų formą (maždaug 25*11 cm dydžio).
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Su mikseriu išplakite sviestą su cukrumi iki purumo. Įdėkite po vieną kiaušini, gerai išplakite prieš dedant sekantį.
Įmaišykite pusę miltų mišinio kartu su pienu į tešlą. Tada įmaišykite sutrintus bananus, figas ir likusį miltų mišinį. Viską maišykite tik iki tol, kol tešla susijungs, nepermaišykite.
Šį kartą viską dariau greičiau ir paprasčiau, nes neturėjau laiko. Visus ingredientus sumečiau į thermomikso indą ir maišiau gal 20 sek. 5 gr. VISKAS. :)
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 val. Patikrinkite ar pyragas iškepęs su medinių iešmuku - įkištas į vidų ir ištrauktas jis turi likti sausas.
Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite dar 20 min. kepimo formoje. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus.
Įkvėpimas: The British Larder
No comments:
Post a Comment