Wednesday, August 13, 2014

Norvegiški vafliai su mėlynių ledais

Šiandien vakare pakeliui į namus užvažiavau į Maximą apsipirkti. Prie kasos buvo nemenka eilutė, todėl turėjau laiko apsižvalgyti. Aplink paniurę, pavargę, nelaimingi žmonės... visi stumia savo vežimėlius, lyg kryžių neštų, žvilgsniai "pro šalį" arba - "žmonės, nenoriu jūsų matyti". Atsidusau, pasidarė taip sunku. Laikas, kuris šiaip lekia kaip išprotėjęs, sulėtėjo. Prieš mane stovėjo tėvelis su 5 mete. Labai simpatiška mergytė, tik veidas kaip suaugusios - surūgęs ir sunkus. Na jau šito negalėjau pakesti... Mūsų vaikai tikrai per mažai šypsosi, todėl susikaupiau ir nusišypsojau. Vaikas pakėlė akys ir NUSTEBO. Na taip , matyt tarp visų tų nukabintų nosių ir lupų atrodžiau keistai. Mergyte nusisuko :) po sekundės patikrino, ar aš vis dar šypsausi ir ar šypsausi jai. Vis dar šypsojausi. Pagavau save galvojant, kad tikriausiai atrodau kaip maniakė. Na ir tegul. Mergytė pradėjo šypsotis. Man palengvėjo. Visą tą laiką, kol stovėjome eilėje, šypsojomės, žaidėme "slėpinių" ir žiūrėjome jai perkama spalvinimo knygelę. Man paskaudo žandai. Šypsotis iš tiesu sunku :D Mergaičiukė išėjo su savo pusiau surūgusiu tėčiu. Visgi vaiko šypsena jį truputi išjudino. Aš likau su skaudančiais žandais ir gera nuotaika.
Nesakysiu jokiu moralų, tiesiog linkiu dažniau mankštinti veido raumenis. :)

Vaflių istorija paprasta :) labai norėjau ledų vafliuose. Ta pačia proga nusprendžiau išbandyti naują vaflių receptą. Truputį pergyvenau ar vafliai bus traškūs, bet gavosi puikiai. Galbūt tik kitą kartą dėsiu mažiau kardamono. 







Krumkake - Norvegiški vafliai su mėlynių ledais



  • 130 g. sviesto - išlydyto ir atvėsinto iki kambario temperatūros
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 1,5 stiklinės miltų
  • žiupsnis druskos
  • 1 a.š. malto kardamono
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • mėlynių ledų pateikimui:
          • 300 g. šaldytų mėlynių
          • 200 g. grietinėlės
          • cukraus pagal skonį - 50-80 gr. geriausia naudoti cukraus pudrą

Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Mikseriu suplakite kiaušinius su cukrumi iki standžių putų. Įmaišykite sviestą, prieskonius ir miltus. Įkaitinkite vaflinę ir kepkite vaflius. Iš karto, kai tik išimsite iš vaflinės, susukite juos, nes vafliai gan greitai "sustingsta". Aš naudojau senutę mamos vaflinę (dar sovietinė) kaitinau ją vidutiniškai, ne pilnu pajėgumu.

Mėlynių ledai:


Į virtuvės kombainą sudėkite visus ingredientus ir malkite iki tol kol ledai taps gražios kreminės, vientisos konsistencijos. Su ledų šaukštu įdėkite juos į vaflius ir pateikite. Skanaus

Ledai su thermimiksu:

Įdėti cukrų į thermomikso indą ir sumalti 10 sek. 10 gr.
Įdėti visus likusius ingredientus į thermomikso indą ir malti 6 gr. apie 20 sek. padedant mentele. Skanaus




Įkvėpimas: Saveur Magazine December 2010 (number 134)


2 comments: