Monday, August 25, 2014

Varškės ir braškių galette

Antą dieną lyja ir oro prognozės nieko gero kol kas nežada. Po visų karščių tai kaip šaltas dušas, pranešantis, kad karštą vandenį atjungė pusei metų...(jei ne ilgiau). 
Norisi nors trumpam sulaikyti vasarą, jos nuostabias, apetitą žadinančias spalvas, kvapus, jos sultingumą :) Todėl nubėgau į darželį ir priskyniau  braškių ir žemuogių (tikriausiai jau paskutines šį sezoną). Nusprendžiau palepinti šeimą galette su varške ir braškėmis. Lengvas bei nuostabus vasariškas desertas. Valgėme šiltą, nes neiškentėme kol atauš :) bet skanesnis visgi šaltas. 





Varškės ir braškių galette



Pado receptas čia, tik vietoj jogurto ir vandens naudojau 170 g. kefyro.



Įdaras:


  • 500 g. švelnios varškės
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. su kaupu bulvių krakmolo
  • keletas šaukštų saldinto kondensuoto pieno (pagal skonį)
  • keletas saujų braškių (aš dėjau dar ir saują žemuogių)
  • 2-3 v.š. rudo cukraus
  • 1 v.š. bulvių krakmolo
  • 1 kiaušinis (plakiniui)
  • sauja arba pora duonos trupinių
  • palmių cukrus pabarstymui.





Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. 

Braškes supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su cukrumi ir krakmolu.

Išimkite iš šaldytuvo tešlą ir padėkite ją ant miltais pabarstyto kočiojimo kilimėlio. Iškočiokite didelį, ploną apskritimą. Perkelkite jį ant skardos. Mintyse nupieškite ant tešlos didelį apskritimą ir palikite 6-8 cm. kraštus užlenkimui. Patepkite tą apskritimą  varškės mišiniu. Pabarstykite duonos trupiniais. Ant viršaus uždėkite uogas. 
Užlenkite į vidų (ant viršaus) kraštus, patepkite tešlą kiaušinio plakiniu ir pabarstykite palmių cukrumi. Pašaukite į orkaitę. Kepkite 40 - 50 min.  Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Pateikite su ledais. Skanaus. 





2 comments: