Iš tikrųjų tai čia skanus, purus mielinis pyragas su varškės ir grikių kepure. Aišku turėtų būti kitaip (žiūrėkite nuorodą į originalų receptą) bet gavosi būtent taip :D Ne bėda, greitai labai susivalgė :) nes šeima buvo labai "bulkinės" nuotaikos :)
Ech, žiūriu dabar į nuotrauką ir galvoju, kad mielai suvalgyčiau tą gabaliuką :) nors ir esu po pietų jau kaip ir :D Pasidaryčiau sau kakavos ir lėtai mėgaučiausi pyragu žiūrėdama pro langą į (kol kas dar) žalią mišką. Kažkur skaičiau, kad žalia spalva ramina ir gydo :) Labai norėčiau tuo tikėti :)
Varškės ir grikių pyragas
Tešla:
- 300 g. miltų
- 1 kiaušinis
- 50 g. aliejaus
- 1/2 stiklinės natūralaus jogurto
- 1/2 a.š. druskos
- 40 g. cukraus
- 10 g. šviežių mielių
Įdaras:
- 300 g. švelnios varškės
- 50 g. cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 v.š. su kaupu bulvių arba kukurūzų krakmolo
- 7 v.š. virtų grikių
- 50 g. džiovintų vyšnių
Patepkite 20 cm diametro apvalią kepimo formą sviestu.
Tešla:
Sudėkite į greitkratį jogurtą, kiaušinį, aliejų, mieles, cukrų ir suplakite. Sumaišykite dubenyje miltus bei druską ir įpilkite mielių mišinį. Viską kartu sumaišykite ir užminkykite tešlą. Išklokite kepimo formos dugną ir šonus tešla ir uždenkite maistine plėvele. Palikite tešlą pakilti 30 min.
Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 170 C. (be ventiliatoriaus) ir pagaminkite įdarą.
Įdaras:
Į dubenį įdėkite varškę, cukrų, kiaušinius ir krakmolą. Viską gerai išmaišykite su plakimo šluotele. Įmaišykite grikius ir vyšnias.
Įdėkite įdarą į kepimo formą ir išlyginkite viršų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 - 60 min. Išimkite iš orkaitės ir kepimo formos. Palikite atvėsti ant grotelių. Skanaus.
Įkvėpimas: Daktyle w czekoladzie
No comments:
Post a Comment