Madeleines su obuoliais
- 360 g. miltų
- žiupsnis druskos
- 170 g. išlydyto ir atvėsinto sviesto
- 10 g. kepimo miltelių
- 180 g. cukraus
- 4 kiaušiniai
- 60 ml. pieno
- 2 nulupti ir smulkiai sukapoti dideli obuoliai
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir viską persijokite.
Suplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo (masė turi padidėti maždaug trigubai). Atsargiai, po biškutį, įmaišykite pieną, tada miltų mišinį ir gale - sviestą bei obuolius. Uždarykite indą su tešla dangčiu arba maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą ne mažiau nei valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 240 C. Patepkite madeleines kepimo formą svietu ir įdėkite 5 min. į šaldiklį. Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį arba švirkštą su paprastu apvaliu plačiu antgaliu (arba tiesiog nukirpkite konditerinio maišelio galiuką). Tai nėra būtina, tiesiog taip yra lengviau pripildyti madeleines kepimo formeles tešla. Kepimo formą maždaug iki pusės pripildykite tešla. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 6 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 200 C. ir kepkite dar 4 min. Viskas priklauso nuo jūsų turimų formelių dydžio, todėl stebėkite madeleines. Jos turi būti gražios auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir išverskite iš formų ant grotelių ir atvėsinkite. Pateikite šiltas :) arba ataušinkite iki kambario temperatūros.
Įkvėpimas: Cuisine Fondations, The Chefs of le Cordon Blue
No comments:
Post a Comment