Thursday, August 7, 2014

Puikus savaitgalio pusryčiai - švediški lietiniai

Kai niekur nereikia skubėti ir laikrodis sau ramiai ir ritmingai tiksi (nes dažniausiai nervingai tiksi vargšas, subadytas žvilgsniu) kai namai pakvimpa kava ir kepama duona :) -ateina savaitgalio rytas. Rytas, kai mažius su tėčiu užsiima vyriškais reikalais, o mama visiems ruošia pusryčius :) dažniausiai lietinius arba vaflius, nes juos mano vyrai labiausiai mėgsta :) ir tada visi KARTU lėtai pusryčiaujam :) Kuo lėčiau tuo geriau :D nes laikas praleistas kartu, man yra labai brangus. 
Stengiuosi tuo metu tokius "dalyvius" kaip išmanusis telefonas ar kompiuteris laikyti atokiau nuo pusryčių stalo, nes jie yra kaip perspėjmas - jei jų taip jau prireikia, tai žmonėms nėra apie ką kalbėti...
Toleruojamos tik mažiaus knygutės, nes jos šiuo metu jam padeda pradėti kalbėti :) 

Švediški lietiniai yra saldūs ir "kreminiai", gan švelnūs ir puikiai tinka su agrastų arba aviečių uogiene.






Švediški blynai (lietiniai)



  • 2 stiklinės miltų
  • 1/4 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
  • 1 a.š. druskos
  • 1,5 stiklinės 10 proc. grietinėlės.
  • 1,5 stiklinės gazuoto mineralinio vandens (paprasto, be skonio)
  • 4 v .š. išlydyto sviesto arba aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 tryniai
  • aliejus kepimui
  • grietinė, agrastų arba aviečių uogienė arba trintos uogos pateikimui

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Lėtai įmaišykite grietinėlę, vandenį, sviestą ir kiaušinius bei trynius. Įkaitinkite blynų keptuvę, su silikoniniu teptuku patepkite keptuvę aliejumi ir kepkite blynus. Pateikite su grietine, trintomis uogomis ir/arba uogiene. Skanaus






Įkvėpimas: The best of America's test kitchen 2012

No comments:

Post a Comment