Thursday, May 21, 2015

Blynai - keksiukai

Puikus būdas paįvairinti blynų repertuarą bei iškepti jos visus vienu metu (t.y. sutaupyti laiką) - tai iškepti blynus orkaitėje, keksiukų formelėse. 
Dar vienas nemažas pliusas yra tai, kad tai kas liks (jeigu kažkas liks, aišku) galima papuošti ir suvalgyti kaip keksiukus. Man tai buvo tikrai aktualu, nes po šeimynos maitinimo dažnai lieka kažkiek blynų ir vėliau reikia sukti galva kaip juos suvalgyti. Be to juos paprasčiau ir patogiau paimti su savimi :-) į darbą arba į lauką, ar  mišką užkąsti vaikui. 
Štai taip juos čia išgyriau, belieka tik kepti :-)










Blynai - keksiukai


  • 190 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 280 g pieno
  • 1-3 v.š. cukraus (pagal skonį)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 kiaušinis
  • 40 g išlydyto sviesto
  • pora saujų mėlynių (aš naudojau šaldytas)
  • suplakta grietinėlė ir šokoladinis glajus pateikimui



Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite 12 keksiukų formelių popieriniais įdėklais.

Viename dubenyje sumaišykite pieną, sviestą, kiaušinį, vanilės ekstraktą. Kitame sumaitykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Persijokite miltų mišinį į dubenį su pieno mišinio ir išmaišykite, kol visi ingredientai susijungs. Įmaišykite mėlynes ir padalinkite tešlą tarp keksiuko fomelių (maždaug po 1/4 stiklinės). Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min., o jei naudojate šaldytas uogas - keletą minučių ilgiau. Išimkite iš orkaitės ir pateikite su klevų sirupu, uogiene ir plakta grietinėle. Ataušusius blyno-keksiukus galima papuošti plakta grietinėle ir šokoladiniu glajumi. 
Skanaus.

Įkvėpimas: I am baker 




No comments:

Post a Comment