Wednesday, May 27, 2015

Varškės pyragas su mėlynėms









Varškės pyragas su mėlynėmis


Tešlos sluoksnis:


  • 200 g šokoladinio biskvito arba brownio trupinių (kepintų) bet puikiai tiks ir sumalti šokoladiniai sausainiai, tokie kaip Oreo
  • 40 g išlydyto sviesto

Pastaba: man liko tešlos nuo šito torto, pakepinau juos orkaitėje, ataušinau ir sumaliau.



Varškės sluoksnis:


  • 500 g švelnios varškės (pertrinta varškė)
  • 180 g paprastos varškės
  • 150 g grietinės
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto arba pastos


Viršutinis sluoksnis:

  • 3-4 v.š. (su kaupu) mėlynių uogienės
  • 1/2 a.š. želatinos




Paruoškite 18 cm diametro apvalią kepimo formą - jos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu.

Maišykite biskvito trupinius su sviestu, kol tešla taps šlapio smėlio konsistencijos ir išklokite ja kepimo formos dugną ir dalį šonų (tiesiog padarykite nedidelius bortelius). Įdėkite kepimo formą į šaldiklį 15 min.

Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 130 C.

Sudėkite visus varškės įdaro ingredientus į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki vientisos konsistencijos (be grūdelių). Pasistenkite nemalti ilgiau nei reikia, nes tešla pagaus oro ir vėliau kepdama gali labai iškilti, o ištraukus iš orkaitės - sukristi.
Įpilkite tešlą į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1-1,5 val. arba kol šonai sustings, o viduriukas, pajudinus kepimo formą, judės kaip žele (sustingusi žele). Išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite. 

Įberkite želatiną į dubenėlį ir sumaišykite su 1 v.š. vandens. Palikite išbrinkti. Uogienę truputį pakaitinkite puode, kad ji būtų karšta ir sumaišykite su želatina, kol ji pilnai ištirps. Palikite truputį atvėsti. Paskirstykite uogienę tolygiai ant pyrago viršaus ir pastatykite pyragą keletai valandų į šaldytuvą. Skanaus.






No comments:

Post a Comment