Višta kepta ant alaus skardinės
- 1 višta
- 1 skardinė alaus (būtent skardinė) -330 ml.
- 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
- 1/2 a.š. saldžios paprikos
- 1/2 a.š. rūkytos paprikos
- 1 a.š. druskos (arba pagal skonį)
- 1/2 a.š. maltų čili pipirų
- 1 a.š. malto kumino
- 1 a.š. šviežiai malto 5 pipirų mišinio (balto, juodo, žalio, rožinio ir kvapniojo)
- 1 a.š. rudo cukraus
- šlakelis aliejaus
- keletas šaukštų slyvų uogienės (geriausia alčios)
Vištą gerai išplaukite ir nusausinkite. Sumaišykite dubenelyje prieskonius (visus apart uogienės) su šlakeliu aliejaus ir gerai įtrinkite jais vištą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 C. Atidarykite alaus skardinę ir nupilkite 1/3 alaus (arba išgerkite) (vyro geriau nevaišinti, nes gali nesuprasti kodėl likęs alus keliaus į orkaitę, t.y. atiteks vištai). Pastatykite skardinę ant kepimo skardos (o ją geriau išklokite kepimo popieriumi arba folija, tiesiog tam, kad vėliau būtų mažiau plovimo). Užmaukite višta (arba geriau gal sakyti - pasodinkite vištą) ant alaus skardinės ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 1,30 val arba kol višta iškeps. Jei turite termometrą - įkiškite jį į vištą, į storiausią jos dalį, o tai turėtų būti krūtinėlė. Aš kažkodėl bedžiau į šlaunį :-) (tik taip, kad jis neliestų kaulų, nes tokiu atveju parodymai bus neteisingi) ir kai tik skaičiukai parodys 75 C - višta gatava. Ji bus labai sultinga. Pačioje pabaigoje, maždaug 10 min iki pabaigos patepkite vištą slyvų uogiene ir kepkite toliau. Išimkite vištą iš orkaitės ir leiskite "pailsėti" apie 10 min., tada nuimkite nuo skardinės ir padalinkite į dalis. Skanaus.
O čia ta mano ta pati - pirmoji višta ant alaus skardinės (receptas J. Oliverio). Kepiau tada ant didelės skardinės (0,5 l) kas yra nelabai patogu ir praktiška, nes užima daug vietos, o ir alaus tiek nereikia. Todėl rekomenduoju naudoti 0,3 l skardinę alaus.
Įkvėpimas: Fine Cooking Magazine June/July 2015
No comments:
Post a Comment