Monday, May 11, 2015

Vaflių vamzdeliai



Reikia, reikia kažkaip nustoti naktinėti, nustoti miegoti po 4 val ir vėliau keikti save rytais, nes nekaip dar negali atgauti sąmonės, o jau reikia sėsti už vairo. 
Jau 3 metus sau kartoju vakare, kad šiandien eisiu miegoti anksčiau ir visados baigiasi taip pat - KAS NORS ATSITINKA. Visada kas nors atsitinka, tai duona orkaitėje, neatsakyti laiškai bado akys, tai įdomi knyga, tai staiga čia ir dabar reikia sudėlioti vaiko žaislus ar rūbus, o kartais tiesiog norisi kvailai paspoksoti į akvariumą arba į televizorių...
Bet, bet viskam ankščiau ar vėliau (geriau, kai vėliau) ateina galas. Šiandien vairavau su "autopilotu" - negalėčiau pasakyti kaip pervažiavau beveik visą miestą iki Antakalnio. Vėliau maisto parduotuvėje negalėjau prisiminti viso sąrašo pirkinių ir dalį suplanuotų savaitės patiekalų irgi užmiršau... Namuose pagavau save svarstant - o gal šiandien vakare išvirti koldūnų ir nesukti sau galvos? Tik nesakykite, kad jūs taip nedarote ir pas jus nebūna koldūnų vakarų :D Na pas mus būna ir mano vyras jų net laukia :-D
Galų gale surinkau save į krūvą ir iškepiau lašišą, kurią šiandien pavyko nusipirkti RIMI su puikia nuolaida. Labai skani ta lašiša, bet įrašas ne apie ją (apie ją bus vėliau).
Įrašas apie gan paprastus bet labai skanius vaflius, o tiksliau - vamzdelius (nors jūs galite juos susukti kaip tik norite). 
Mes mėgstame vaflius, todėl aš vis išbandau kokį naują receptą. Čia naudojama grietinėlė vietoje sviesto. Vietoje grietinėlės galima naudoti kokoso pieną. Vafliai gaunasi gal šiek tiek mažiau traškūs nei sviestiniai, bet labai skanūs ir lengvi. 





Vaflių vamzdeliai




  • 100 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 250 ml grietinėlės
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto

Cukrų įberkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu, kad jis tik tik apsemtų cukrų. Maišykite kol cukrus visiškai ištirps. Įmaišykite miltus, tada, po vieną, kiaušinius ir gale grietinėlę, druską ir vanilės ekstraktą. Tešla turi gautis vienalytė. Kepkite vaflius gerai įkaitintoje vaflių keptuvėje. Iš karto susukite vaflius į vamzdelius ir palikite atvėsti ant grotelių. Skanaus





Įkvėpimas: Kulinarniyclub.ru

No comments:

Post a Comment