Geriau už vaflius pusryčiams gali būti tik vafliai. Taškas. Čia mūsų šeimos savaitgalio moto. :-) Šeštadienį arba sekmadienį no matter what ant pusryčių stalo vafliai ;-) su plakta grietinėle, klevų arba agavos sirupu arba uogiene (mėlynių pageidautina), o jau visai greitai su šviežiomis uogomis.
Tiesa, savaitgalį seneliai mažiui pasmaližiauti parvežė mažą indelį šilauogių (gal 125 g). Su rimtu veidu vaikas (purtydamas galvą) pareiškė man, kad tai "ne, ne, neskanu, tikrai neskanu", o pats tuo pat metu saujom kišo tas uogas į burnytę. :-D Aš jų net negavau paragauti :-) gal ir buvo neskanios...
Vafliai su raugu netikėtai gavosi super skanūs. Tokie, kaip mes mėgstam, minkšti viduje su traškia plutele (jei galima taip apibūdinti).
Vafliai su raugu netikėtai gavosi super skanūs. Tokie, kaip mes mėgstam, minkšti viduje su traškia plutele (jei galima taip apibūdinti).
Vafliai su "senu" raugu
- 150 g kvietinio raugo, kuris liko nuo atnaujinimo
- 2 kiaušiniai
- 25 g cukraus
- 180 g miltų
- 40 g rupių kvietinių miltų
- 350 g kefyro
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- 25 g aliejaus
- žiupsnis druskos
Įkaitinkite vaflinę. Kol ji kaista, sumaišykite tešlą.
Viename dubenyje sumaišykite raugą (pas mane jis skystas - 100 proc. drėgmės) kiaušinius, kefyrą ir aliejų. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, druską. Persijokite miltų mišinį į dubenį su raugo mišiniu ir sumaišykite iki kol visi ingredientai susijungs (ne ilgiau). Kepkite vaflius. Skanaus.
Vafliai su atnaujintu raugų
- 100 g atnaujinto kvietinio raugo
- 400 g miltų
- 500 g išrūgų arba pieno
- 3 kiaušiniai
- 50 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto
- 60 g cukraus
Vakare dubenyje sumaišykite raugą, miltus ir išrūgas (arba pieną). Uždenkite su dangčiu (nesandariai) ir palikite nakčiai (8-12 val) kambario temperatūroje.
Ryte įkaitinkite vaflinę. Kol ji kaista, sumaišykite ir pabaikite gaminti tešlą. Įmaišykite į tešlą likusius ingredientus ir kepkite vaflius. Tešla gali jums pasirodyti per skysta, bet taip ir turi būti. Skanaus.
Įkvėpimas: Crucide.livejournal.com
No comments:
Post a Comment