Tešla:
- 150 g miltų pyragams (baltymų kiekis 9-10 proc.)
- 150 g. miltų duonai (baltymų kiekis 12-13 proc.)
- 20 g šviežių mielių
- 1 a.š. druskos
- 160 ml vandens
- 70 g minkšto sviesto
- apie 100 -120 g labai minkšto sviesto patepimui
Pastaba: sviestas patepimui turi būti labai minkštas, toks kaip karštą vasaros dieną :-)
Įdaras:
- gabaliukas lašišos - apie 400-500 g.
- druska
- pipirai
- krapai
Virtuvės kombaino inde sumaišykite miltus, mieles, druską ir vandenį ir minkykite 2-3 minutes. Įdėkite 70 g sviesto ir minkykite 5 min kol tešla taps elastinga ir lyg "šilkinė".
Iš tešlos suformuokite kamuolį, įdėkite į aliejumi pateptą dubenį ir uždarykite dangčiu (ne sandariai). Palikite pakilti 40 min.
Iš tešlos suformuokite kamuolį, įdėkite į aliejumi pateptą dubenį ir uždarykite dangčiu (ne sandariai). Palikite pakilti 40 min.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Žuvį supjaustykite juostelėmis ir paskaninkite druska, baltais maltais pipirais ir susmulkintais šviežiais krapais.
Padalinkite tešlą į 4 lygias dalis. 3 dalis uždenkite maistine plėvele, o likusią dalį pabarstykite truputį miltais ir su makaronų gaminimo mašinėle (pvz. tokia) iškočiokite labai plonai (tešla turėtų būti beveik permatoma). Patepkite tešlą sviestu, padėkite žuvies įdarą ir suvyniokite kaip vyniotinį. Padėkite ant kepimo skardos ir patepkite sviestu. Pakartokite su likusia tešla. Uždenkite maistine plėvele ir palikite kol pyragėliai beveik padvigubės.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. ir pašaukite pyragėlius kepti. Kepkite apie 30 - 35 min. Išimkite ir truputį atvėstinkite. Pateikite su salotomis. Skanaus.
Įkvėpimas: Lady and Pups
No comments:
Post a Comment