Wednesday, May 27, 2015

Batonas






Batonas 



  • 400 g miltų
  • 9 g šviežių mielių
  • 15 g cukraus
  • 15 g minkšto sviesto
  • 1 a.š. druskos
  • 60 g šiltų išrūgų (35-40 C)
  • 170 g vandens

Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombaino indą ir užminkykite tešlą. Tešla turėtų gautis elastinga ir nelipni. Suformuokite iš jos kamuolį ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite (nebūtinai sandariai) dangčiu ir palikite pakilti maždaug dvigubai. Laikas priklauso nuo jūsų virtuvės temperatūros. Jei virtuvė vėsi, tai gali užtrukti iki 3 val. Pašildykite orkaitę iki 30 C. išjunkite ir įdėkite dubenį su tešla į orkaitę. Kildinimo laikas sutrumpės iki 1,5 val. 
Išimkite tešlą ant kočiojimo kilimėlio. Trumpai apminkykite ir suformuokite kamuolį, uždenkite maisto plėvele arba apverstu dubeniu ir palikite pastovėti 10 min. Iškočiokite tešlą į liežuvio formos blyną ir susukite iš jos vyniotinį. Padalinkite jį į dvi lygias dalis ir suformuokite 2 batonus. Su labai aštriu peiliu padarykite batonų viršuje įpjovimus ir uždenkite maisto plėvele. Palikite pakilti apie valandą. 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Į orkaitės apačią įdėkite tuščią kepimo skardą, kad ji kaistų kartu su orkaite. Pašaukite batonus į orkaitę (virš tos skardos) ir įpilkite į tą skardą stiklinę vandens. Greitai uždarykite orkaitės dureles. Kepkite batonus 25 min. Išimkite ir ataušinkite ant grotelių.



No comments:

Post a Comment