Friday, May 8, 2015

Pyragėliai ant pagaliuko



Nežinau kaip ten dėl tu pagaliukų, bet pyragėliai tikrai skanus :-) Mano vyrukai sušlamštė pusę net nespėjus man juos papuošti. Iš tiesų, gera idėja tie mini pyragėliai - progai esant papuošti atrodo gan įspūdingai, bet ir tiesiog iškepti ir pabarstyti cukraus pudra praskaidrina paprastą dieną. 








Cake pops pyragėliai



  • 1 ir 1/3 stiklinės miltų
  • 1/3 stiklinės cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių (originaliame recepte nurodyta 1 v.š. kepimo miltelių, bet man atrodo, kad tiek yra per daug)
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1/4 stiklinės aliejaus
  • 1/4 stiklinės grietinės
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 150 g. šokoladinio glaisto 
  • spalvoti pabarstukai
  • spalvotas cukrus
  • susmulkintos migdolų drožlės
  • pagaliukai cake popsams 


Viename dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, aliejų, kiaušinį, vanilės ekstraktą ir grietinę. Sumaišykite abiejų dubenų turinį, tik stenkitės  nepermaišyti, tešlą reiktų sumaišyti tik tiek, kad susijungtų visi ingredientai.
Įkaitinkite cake popsų kepyklę ir kepkite pyragėlius apie 6 min. Cake popsus galima iškepti ir kepimo formoje (specialiai tam skirtoje) orkaitėje, tiesiog vadovaukitės gamintojo rekomendacijomis. 
Palikite cake popsus ataušti. Garų vonelėje išlydykite šokolado draže. Iš pradžių pamerkite pagaliuko galiuką į šokolado glaistą ir tada įkiškite pagaliuką į pyragėlį. Pamerkite cake popsą į glaistą, ištraukite ir nukratykite glaisto perteklių. Žemiau yra filmukas apie dekoravimą, žiūrėti nuo  2 minutės. 


Iš anksto pasiruoškite putpasčio gabaliuką ir į jį smeikite cake popsus ant pagaliuko, kad glaistas su niekuo nesiliesdamas išdžiutų. Jei norite puošti pyragėlius pabarstukais, tai darykite tai iš karto, nes glaistas gana greitai stingsta. Apibarstykite cake popsus pabarstukais arba smulkintais riešutais laikydami juos virš didelio dubens, taip niekas nebyrės pro šali ir vėliau bus mažiau tvarkymo.  Galima palikiti cake popsus išdžiūti ir tada įpilti glaistą į konditerinį maišiuką ir su juo papuošti juos įvairiais raštais. Raštus galima palikti išdžiūti tokius, kokie jie yra arba apibarstyti pabarstukais, ar spalvotu cukrumi. 
Skanaus





No comments:

Post a Comment