Tuesday, November 25, 2014

Apie meile ir "Karvutė"


Kai gimė mano mažius, supratau kas yra meilė. Taip tai skamba labai motiniškai, kažkam gal banaliai, o kažkam gal net pasikėlusiai. Nesvarbu kaip tai skamba, svarbus pats jausmas.
Gan dažnai draugams (daugiausia draugėms) kartodavau, kad  - štai ta meilė, štai ji...ir kas galėjo pagalvoti? ;) Dažniausiai žmonės šypsodavosi, mamos pritardavo ir pridurdavo kad - taip, taip, tai motiniška meilė, ji gimsta kartu su vaiku...ir t.t. būta ir žmonių, kurie tiesiog į mane įsistebeilydavo, nes aš buvau iš tų žmonių kurie sakė - "vaikų nemėgstu" (o dabar, matai, ji meilę pajuto). Aš niekados nieko nereplikavau, nes kiekvienas iš mūsų turi savo tiesą, tai kas gi aš, kad kažką aiškinčiau (ypač, kad dauguma galvojo, jog man čia tik emocijos ir hormonai po gimdymo šėlsta),
Bet šiandien...šiandien gulėjau šalia savo mažiaus ir supratau kad meilė yra viena. Turiu omeny, kad nėra jokių rūšių. Nėra motiniškos, draugiškos, aistringos, vaikiškos, moteriškos, vyriškos ar kokios dar kitos. Meilė yra viena, tiesiog mes taip norim viską suprasti, kad net sugalvojome ją surūšiuoti. Meilę tarp vyro ir moters surišom su seksu, meilę tarp tėvų ir vaikų - su emocijom, hormonais ir giminės pratęsimu, meilę draugams pakrikštijom draugiška (kad būtų korektiška) ir t.t. Bet meilė, ji yra visada, viena ir ta pati ir jos yra tiek, kiek mes norim ir sau leidžiam. Tai labai stiprus, viska apimantis ir svarbiausia besąlyginis jausmas - būtent tai padėjo man suprasti mažius. Jis viska išgrynino, paryškino ir man (jokiu būdu nesijaučiu viską žinanti dabar) paaiškino vien savo gimimu. Didelis jam už tai dėkui.






Naminiai saldainiai "Karvutė" 



  • 200 g. balto cukraus
  • 100 g. rudo cukraus
  • 100 g. sviesto
  • 400 g. saldinto kondensuoto pieno
  • 100 g. balto šokolado, sulaužyto gabaliukais
  • žiupsnis druskos



Thermomiksas:

Įdėkite į thermomikso indą cukrų (baltą ir rudą) ir sumalkite 10 sek. 10 gr.
Įdėkite sviestą (supjaustytą gabaliukais), druską ir kondensuotą pieną, virkite 10 min. 3 gr. 70 C. Nuimkite dangti (atsargiai) ir nuvalykite susikaupusią drėgmę. 
Įdėkite šokoladą ir virkite 15 min. 100 C. 3 gr. Vėl nuvalykite drėgmę.
Virkite dar 35 min. Varoma temperatūra 2 gr. Periodiškai (kas 10 min. maždaug) sustabdykite thermomiksą ir nuvalykite drėgmę. Kai baigs virti irgi nuvalykite drėgmę ir plakite 2 min. 6 gr. ATSARGIAI, BŪTINAI UŽDENKITE DANGTELĮ, nes masė bus labai, labai karšta.
Iš anksto paruoškite indą - maždaug 18 cm diametro stačiakampį indą išklokite kepimo popieriumi. 
Iš karto perpilkite masę į indą ir išlyginkite, nes ji gan greitai pradeda stingti. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvo bent 2 val. Išimkite ir supjaustykite. Skanaus.



Įkvėpimas: Gastronomy.com

1 comment:

  1. Sveiki. O galetumete parasyti gaminimo eiga ir paprastiems zmonems kurie neturi thermomiks'o?Labai aciu.

    ReplyDelete