Friday, November 21, 2014

Apie pomėgius ir visą kitą (super paprasti sausainiai su šokolado gabaliukais)


Man patinka gaminti. 
Tai daug man reiškia. 
Tai mano meditacija. 
Tai taip daug man reiškia, kad net nesinori aiškinti, nes vistiek nepaaiškinsiu. Kažkaip viskas, kas ateina į galvą ir tiktų išreikšti svarbą, po minutės pradeda atrodyti kaip banalybė. 
Labai dažnai girdžiu, kad mano vyrui pasisekė. "Tu taip skaniai gamini, tavo vyrui labai pasisekė" - būtent taip ir sako.
Mano vyrui nepasisekė. Jam visai nereikia 3 rūšių sausainių, jam reikia tik "Gaidelių" (o pikta žmona jų valgyti neleidžia). Jis abejingas duonai ir jam sunku suprasti kaip galima gaišti laiką (kurį jis sėkmingai praleistų (ir praleidžia) skaitydamas nette apie autosportą) minkant, kildinant, laukiant, kepant duoną. Ir kam tos kelios rušys duonos? Jam pakaktų vienos - juodos, o čia atidarai duoninę o ten apart juodos ir balta duona ir bulkutės. Jo nevilioja pyragai, tortai ir pyragaičiai. Valgo, nes jie yra (bet jų galėtu ir nebūti) ir dar todėl, kad pikta žmona paklaus " kodėl nevalgai". Taigi, paprasčiau suvalgyti. Jam visiškai visvien kas pietum ir vakarienei, jei tik tai ne mėsa, nuo mėsos jis susiraukia. Maistas jam yra tik degalai kūnui (vien kūnui be sielos). Ir jis tyliai svajoja, kad pamirščiau pagaminti maistą, nes jam nieko nereikia (apart Gaidelio sausainių ir arbatos). Jis mandagiai padėkoja ir dažnai pagiria maistą (tiesiog mandagiai pasako, kad skanu). Todėl aš tyliai svajoju, kad žmonės nesakytu "kaip pasisekė tavo vyrui..." nes man nuo to tik liūdna. 
Aš nesiskundžiu, kaip jis nesiskundžia, kad aš nemoku pakeisti mašinos rato ir kai užeina kalba apie diferencialą man pradeda suktis galvą. 






Sausainiai su šokolado gabaliukais



  • 140 g. šokolado lašelių
  • 130 g. sviesto, supjaustyto gabaliukais
  • 80 g. balto cukraus
  • 80 g. rudo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 180 g. miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite porą kepimo skardų kepimo popieriumi arba silikoniniais kilimėliais. 

Thermomiksas:

Į themimomikso indą sudėkite sviestą, cukrų (baltą ir rudą), kiaušinį ir vanilės ekstraktą ir plakite 2 min. 3 gr. 
Įdėkite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską ir maišykite 40 sek. 4 gr.
Įberkite šokolado lašelius ir maišykite 30 sek. 2 gr. 
Formuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos, maždaug 5 cm. atstumu.





Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10-12 min. arba kol sausainiai taps tamsiai auksinės spalvos. 
Išimkite ir palikite atvėsti ant kepimo skardos. Skanaus.


Įkvėpimas: Thermomikso receptu knyga

3 comments:

  1. Oi kaip teisingai viskas pasakyta apie "kaip pasisekė tavo vyrui" :D
    Skaičiau garsiai savo vyrui, ir tas lingavo galva ir sakė - didžioji dalis tiesos. Na pas mane vyras mėsą mėgsta (o man jos reikia mažiau) ir jam sausainių jokių gali būti (o man kartais jų norisi), bet faktas kad jei tenkini savo įgeidžius - kito visada lieka nepatenkinti. Reti atvejai pas mus kai man būna smagu gaminti, o jam - skanu valgyti :)

    ReplyDelete
  2. O aš galėčiau skaityti,vartyti,žiūrėti laidas apie kulinariją ilgai,ilgai.O gaminu vis kažką naują ,nes labai patinka pabandyti,jaučiu dideli malonumą. O vyras sako ,kad produktus gadinu.Jam tereikia paprasčiausių blynų , dešrelių ir raugintų kopūstų. Maniau, kad tik man vienai taip nepasisekė. Dėkui už nuoširdumą ,net lengviau pasidarė :)

    ReplyDelete
  3. Neliūdėk dėl vyro - ateis laikas, galbut supras, kokia laimė ne vien gaideliais misti.. Nors ir norisi kartais buti "ivertintiems", nuosirdesnio zodelio sulaukti, svarbu, kad tau gamyba malonumas, meditacija. Beje, juk visada bus nuosirdziai skanaujanciu ar girianciu - ar vaikai tame nebus pirmi? :)

    ReplyDelete