Tuesday, May 19, 2015

Lašiša, paskaninta kakava ir apelsinais

Galėčiau pasakoti apie žuvies naudą arba apie sveiką mitybą, bet viskas daug paprasčiau. Tiesiog Rimi buvo labai gera nuolaida lašišai, todėl išsirinkau nemaža gabalą (mano akiai) gražios žuvies ir parsinešiau namo. Dalį pasūdžiau, nes kitaip likčiau savo vyrukų nesuprasta (jie baisiai mėgta sūdytą lašišą), o kitą dalį išsikepiau. Šitą receptą jau senai norėjau išbandyti. Kai tik gavau brolių Mast knygą apie šokoladą, mane iš karto suintrigavo ir užkabino jų mėsos, žuvies, duonos ir makaronų receptai. Jų marinatą mėsai ir paukštienai jau išbandžiau. Beje, jis puikia tinka marinuoti šašlykams. Dabar atėjo eilė žuvytei. 
Lašiša gavosi labai gardi. Svarbiausia stebėti kaip ji kepa ir neperkepti. Prieskoniai (nors maniau, kad bus kitaip) labai lengvi, neįkyrus ("nerėkiantys") ir puikiai suderinti. Rekomenduoju. 





Lašiša, paskaninta kakava ir apelsinais



Prieskoniai:


  • 1/4 stiklinės kakavos pupelių (susmulkintų)
  • 1 v.š. nutarkuotos apelsinų žievelės
  • 1 v .š. gvazdikėlių
  • 2 v.š. druskos
  • 1 a.š. baltų pipirų
  • 1 v.š. juodų pipirų

Padažas:

  • 125 ml (1/2 stiklinės) aliejaus
  • 2 v.š. balto vyno acto
  • 2 tryniai
  • 1/2 prieskonių mišinio (pateikto aukščiau)

Žuvis:

  • 450 g lašišos filė arba kepsnių
  • aliejus kepimui


Prieskoniai:

Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombainą arba prieskonių malūnėlį ir sumalkite iki vientisos masės. 


Žuvis:

Žuvies file supjaustykite į 4 gabaliukus (jei naudojate kepsnius, tai nieko pjaustyti nereikia). Gerai įtrinkite prieskonių mišiniu. 
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir iškepkite  lašišą. Žuvį dėkite odele į apačią ant labai gerai įkaitintos keptuvės. Neperkepkite žuvies. Kai kepate, stebėkite kaip keičiasi spalva nuo krašto į vidurį. Jei mėgstate švelnesnę žuvį tai išimkite lašišą iš keptuvės kai viduriukas dar šviesiai ružavas (kaip žalios lašišos). 

Padažas:

Trynius sumaišykite su actu ir prieskoniais dubenyje.Visą laiką maišant/plakant su plakimo šluotele pilkite po truputį aliejų. Suplakite iki jums patinkančios konsistencijos. Mes mėgstame tirštesnį padažą (majonezo tirštumo).

Pateikite žuvį su padažu, salotomis ir virtais ryžiais. Skanaus.






Įkvėpimas: R. and M. Mast "Mast Brothers chocolate" 

No comments:

Post a Comment