Taip, taip tai dar vienas receptas sausainių su šokolado gabaliukais :-) Šį kartą tai D. Lebovitz receptas. Kažkada suradau amazone jo seną knygą apie šokoladą ir nesusilaikiau. Jame nedaug receptų, bet tie, kurie yra tobuli :-) jame radau savo best ever brownio receptą. Mmmm ir dabar išbandžiau sausainius. Puikūs su stiklinė pieno vakare :-) kai už lango taip žvarbu.
Sausainiai su šokolado gabaliukais
- 100 g balto cukraus
- 100 g rudo cukraus
- 120 g sviesto, supjaustyto kubeliais (šalto)
- 1 didelis kiaušinis
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1/2 a.š. sodos
- 175 g miltų
- žiupsnis druskos
- 200 šokolado lašų (juodo arba pieniško)
- 130 g pekano arba graikiškų riešutų, pakepintų, ataušintų ir sukapotų
Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Išklokite porą kepimo skardų kepimo popieriumi. Miltus sumaišykite su soda ir druska.
Virtuvės kombaino inde su K formos mentele sumaišykite sviestą ir cukrų iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite kiaušinį, vanilės ekstraktą ir tada - miltus. Gale įmaišykite šokolado lašus ir riešutus.
Suformuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus (maždaug 5 cm diametro) ir sudėkite ant kepimo skardos. Palikite tarp rutuliukų nemažus tarpus, nes jie kepdami plėsis). Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. Išimkite ir ataušinkite. Skanaus.
Įkvėpimas: D. Lebovitz "The Great Book of Chocolate"
No comments:
Post a Comment