Tuesday, November 27, 2018

One more


Taip, taip tai dar vienas receptas sausainių su šokolado gabaliukais :-) Šį kartą tai D. Lebovitz receptas. Kažkada suradau amazone jo seną knygą apie šokoladą ir nesusilaikiau. Jame nedaug receptų, bet tie, kurie yra tobuli :-) jame radau savo best ever brownio receptą. Mmmm ir dabar išbandžiau sausainius. Puikūs su stiklinė pieno vakare :-) kai už lango taip žvarbu. 




Sausainiai su šokolado gabaliukais



  • 100 g balto cukraus
  • 100 g rudo cukraus
  • 120 g sviesto, supjaustyto kubeliais (šalto)
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 a.š. sodos
  • 175 g miltų
  • žiupsnis druskos
  • 200 šokolado lašų (juodo arba pieniško)
  • 130 g pekano arba graikiškų riešutų, pakepintų, ataušintų ir sukapotų
Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Išklokite porą kepimo skardų kepimo popieriumi. Miltus sumaišykite su soda ir druska. 
Virtuvės kombaino inde su K formos mentele sumaišykite sviestą ir cukrų iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite kiaušinį, vanilės ekstraktą ir tada - miltus. Gale įmaišykite šokolado lašus ir riešutus. 
Suformuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus (maždaug 5 cm diametro) ir sudėkite ant kepimo skardos. Palikite tarp rutuliukų nemažus tarpus, nes jie kepdami plėsis). Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. Išimkite ir ataušinkite. Skanaus.



Įkvėpimas: D. Lebovitz "The Great Book of Chocolate" 


No comments:

Post a Comment