Wednesday, April 22, 2015

Traškūs vafliai + vaniliniai ledai (2 receptai)

Lašas po lašo ir ....prikapsėjo :)

Iš pradžių Pelenėje su mama ir mažiumi suvalgėm labai skanus Dione ledus (mėtinius su šokolado gabaliukais), vėliau namuose tvarkydama spintelę suradau priedą ledams gaminti, skirtą mano Kenwood virtuvės kombainui. Žiūrėjau į tą "prietaisą" ir supratau kad daugiau laukti negalima...jis ir taip jau keletą metų supakuotas (net neatidarytas) laukia spintoje. 
Iš pradžių ledus pagaminau pagal receptą pateiktą instrukcijoje, vėliau išbandžiau P. Herme (bet irgi vanilinių ledų) receptą. Abu gavosi puikiai :-) Gal antri visgi šiek tiek gardesni :-)




Traškūs vafliai + vaniliniai ledai (2 receptai)



Vafliai:


  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1/2 stiklinės šalto vandens
  • 115 g sviesto, išlydyto ir ataušinto iki kambario temperatūros
  • 1 stiklinė miltų (Jei norite kepti šokoladinius vaflius, tada 3/4 stiklinės miltų ir 1/4 stiklinės kakavos - sumaišyti ir persijoti)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnis druskos


Kiaušinius suplakite su cukrumi iki purios konsistencijos. Įmaišykite sviestą, vandenį, vanilę ir druską. Persijokite į dubenį su tešla miltus ir sumaišykite iki vientisos konsistencijos. 
Įkaitinkite vaflių keptuvę ir kepkite plonus vaflius. Ištraukus iš vaflinės iš karto susukite, nes jie greitai kietėja. 




Vaniliniai ledai - Receptas Nr. 1:

  • 500 ml pieno
  • 125 ml grietinėlės
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 3 tryniai
  • 150 g cukraus 


Vaniliniai ledai - Receptas Nr. 2 (pagal P. Herme)

  • 6 vanilės lazdelės (jei turėsite laimės, tai reikėtų gauti 2 meksikietiškas vanilės  lazdeles, 2 Madagaskaro  ir 2 Taitiečių, bet nebuvau tokia laiminga ir naudojau tą, ką gavau mūsų parduotuvėse)
  • 670 ml pieno
  • 55 g ( 7 v.š.) sauso pieno miltelių
  • 260 g grietinėlės
  • 6 tryniai (120 g)
  • 150 g cukraus





Vaniliniai ledai - Receptas Nr. 1


Vanilės ekstraktą, pieną ir grietinėlę sumaišykite puode ir virkite kol beveik užvirs. 
Nuimkite nuo ugnies ir truputį atvėsinkite. 
Tuo metu suplakite trynius su cukrumi iki standumo.
Nuolat maišant įpilkite į trynių mišinį samtį pieno mišinio. Gerai išmaišykite ir toliau maišant supilkite likusį pieno mišinį. Viską perpilkite atgal į puodą ir virkite nuolat maišant, kol mišinys šiek tiek sutirštės. Tinkamas sutirštėjimas bus tada, kai atliekant taip vadinamą šaukšto nugarėlės padengimo  testą t.y. perbraukus su pirštu per šaukšto nugarėlę, padengtą ledų mišiniu, tas perbraukimo pėdsakas išlieka. Čia filmukas apie tai. 
Ataušinkite mišinį (geriausia iki 5-6 C) ir gaminkite ledus pagal jūsų ledų mašinos instrukciją.


Vaniliniai ledai - Receptas Nr. 2 (pagal P. Herme)

Diena prieš, vakare į puodą įpilkite pieną, grietinėlę ir įberkite pieno miltelius. Vanilės ankštis perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir įdėkite jas kartu su ankštimis į puodą. Užvirkite ir perpilkite skystį į dubenį, ataušinkite, sandariai uždarykite ir padėkite nakčiai į šaldytuvą. 
Kitą dieną išimkite mišinį iš šaldytuvo ir išimkite vanilės ankštis. Trynius sumaišykite su cukrumi ir įmaišykite į pieno mišinį. Viską perpilkite į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišant kol mišinys pasieks 85 C temperatūrą. 
Paruoškite ledukų vonelę - į dubenį su šaltu vandeniu įberkite ledukus.
Kai tik mišinys pasieks 85 C nuimkite jį nuo ugnies, perpilkite į švarų dubenį ir įstatykite tą dubenį į ledukų vonelę. Plakite su rankiniu blenderiu kelias minutes. Vėliau tiesiog pamaišykite kartas nuo karto. Mišinį reikia kuo greičiau ataušinti (kuo greičiau tuo geriau).
Kai mišinys atauš, įpilkite jį ledų gaminimo mašiną ir gaminkite pagal instrukcija (ledų gaminimo mašinos). 





Įkvėpimas: Cupcake project  Pierre Herme " Pastries" ; Kenwood ledu gaminymo priedo instrukcija

No comments:

Post a Comment