Wednesday, June 17, 2015

Višta su pesto






Višta su pesto



  • 1 vidutinio dydžio višta
  • druska ir pipirai
  • 1/2 stiklinės balto vyno (nebūtina)
  • 1-2 stiklinės vandens
  • 1 nedidelis indelis baziliko pesto padažo
  • 4 dideli portabello grybai, išplaukite ir nupjaukite kotelį
  • 1 rutuliukas mozzarella sūrio, suplėšykite į 4 dalys

Vištą išplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais ir tada gerai įtrinkite baziliko pesto padažu (viduje irgi). 
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Vištą pamaukite ant indo skirto vištai kepti. Aš turiu panašu į šitą. Iš esmes galima naudoti ir 0,35l talpos buteliuką nuo alaus pvz. į ji pripilus  iki pusės balto vyno ir vandens. Taigi, pamaukite vištą ant indo, o į apačią pripilkite vandens ir balto vynom (jei naudojate). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 1-1,5 val kol višta iškeps. Likus 30 min iki kepimo pabaigos į orkaitę pašaukite  grybus ir kepkite 20 min, tada į vidų įdėkite po gabaliuką sūrio ir kepkite dar 10 min. Skanaus




No comments:

Post a Comment