Wednesday, November 4, 2015

Super minkštučiai vafliai

Kartais pasiseka gauti išeiginę vidury savaitės nuo visko ir visų. Išvažiuoti iš miesto ir pavaikščioti pasakiškais (nes atrodo kaip iš pasakos) Aukštadvario parko takais. Dvigubas malonumas tais takais eiti su mažiumi kuris "pasakiškumo" efektą padvigubina pasakojimais apie plėšikus, vaikiškomis dainelėmis ir juoku. Be to stebuklingo prietaiso, vaidinamu kompasu, pagalba galima persikelti į  šiaurę. Pakanka tik tą prietaisą įdėti į mažas stebuklingas rankutes ir pasakojimu kelioms dienoms užteks (kaip jis su šeima buvo šiaurėje). 



Kaip ir priklauso, per išeiginės pusryčiams vafliai. Šį karta purūs ir minkštučiai. 





Super minkštučiai vafliai



  • 2 stiklinės miltų
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 1/2 a.š. druskos
  • 4 baltymai
  • 2 tryniai
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 115 g išlydyto sviesto


Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir viską persijokite, sumaišykite su cukrumi. 
Kitame dubenyje sumaišykite pieną ir trynius. Įpilkite mišinį į dubenį su miltais ir švelniai išmaišykite. Įmaišykite sviestą. Suplakite baltymus iki standumo (pradėkite nuo minimalaus greičio, po poros minučių padidinkite greitį iki vidutinio). Dalimis įmaišykite baltymus į tešlą. 
Kepkite vaflius įkaitintoje vaflinėje. Pateikite su plakta grietinėle, uogiene arba šviežiomis uogomis. Skanaus.

Įkvėpimas: Food network

No comments:

Post a Comment