Tuesday, November 21, 2017

Mėsytė




Kai labai užsimanau mėsos (taip, kad net slabna) nusiperku jautienos išpjovą  (o jei labai pasiseka, tai ne šiaip sau išpjovą, o vidinę išpjovą) ir pasigaminu ją sau su sous vide. Tokio švelnumo ir skanumo mėsą galiu valgyti vieną, be nieko, pasigardžiuodama. Aš nesuprantu kaip aš anksčiau gyvenau be to aparato. Tikrai.







Sous Vide jautienos išpjova



  • Jautienos išpjova
  • druska ir pipirai
  • keletas čiobrelių (šviežių šakelių)
  • 3-4 nuvalytos česnako skiltelės
  • šlakelis aliejaus kepimui
  • gabaliukas sviesto (kepimui)

Pašildykite Sous Vide aparate vandenį iki 54 C.  (54 C - medium rare, 57 C  - medium)
Jautienos išpjovą išplaukite ir nusausinkite. Įdėkite ją į vieną didelį maišiuką (skirtą gaminti Sous Vide). Jei turite vakumatorių, tai vakumuokite , jei ne - dėkite į šaldymo maišiuką ir išspauskite iš jo kiek įmanoma daugiau oro. Galima naudoti vandens išstūmimo metodą - dalinai panardinkite maišiuką į vandenį ir vanduo išstums iš jo orą. Tada sandariai uždarykite maišiuką. 
Įdėkite lašišą į Sous Vide aparatą ir gaminkite 2 val. 
Išimkite ir palikite pastovėti 10 min. Išimkite iš maišiuko, gerai nusausinkite ir pagardinkite druska ir pipirais. 
Gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Įdėkite išpjovą į keptuvę kartu su sviestu, česnakais ir čiobreliais. Apkepkite mėsą po 2 min. iš kiekvienos pusės (ne ilgiau nei 3 min. iš kiekvienos pusės), vis apšlaksdydami ją su sviestu. Išimkite iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės, uždenkite aliuminio folija ir palikite minimum 5 min. pailsėti. Supjaustykite ir pateikite. Skanaus.



No comments:

Post a Comment