Monday, July 9, 2018

Dovana



Mama gera, kai duoda ledų, iškepa sausainių,  pagamina pieno kokteilį (sometimes in the middle of the night) leidžia žaisti, žiūrėti animacinius filmukus, paskolina savo planšetę (pažaisti, aišku) ir labai gera, jei žaidžia kartu. 
Mama bloga, jei prašo susitvarkyti žaislus, savo rūbus, stalą kai pavalgau, kai prašo padėti, laiku eiti miegoti (o aš iš visų jėgų tempiu laiką, o iš ryto mama bloga, kad anksti žadina ir neleidžia miegoti), pasimokyti skaityti ir rašyti (ypač, jei paprašo paskaityti, o prašo ji kasdien), bloga, kai nesutinka, kad pratybėlėse suklydo kompiuteris, o ne aš. 
Kartais pabudus naktį pagalvoju - ar tai viskas, ką jis prisimins? Ką jis man pasakys po 10, 20 metų? Vaikai tai dovana mums. Geriausia ir brangiausia likimo mums duota dovana, kurią pamilstame taip stipriai, kad kartais atrodo, jog net per daug. 

Aš ilgai svarsčiau ar pirkti C. Grolet knygą "Fruits". Galų gale nugalėjo grožis (kuris neabejotinai kasdien gelbėja pasaulį). Tai labai graži knyga ir ją vien dėl to verta turėti. C. Grolet labai talentingas ir drąsus konditeris. Būdams toks jaunas jis jau pavergė pasaulį (šiemet tapo geriausiu pasaulio konditeriu) savo savitumu. Esu gaminus keletą jo gaminių. Pirkau video is KICA ir keletą receptų yra "So good" žurnale. Jis viska daro savaip, todėl receptas, tai dar ne viskas (kaip daug kas galvoja). Daug svarbiau žinoti principą ir būdą. O tam reikia pamatyti. 
Šiandien noriu pasidalinti vienu receptų iš jo knygos. Tai bus mango, imbiero ir vanilės desertas. Paprastas, bet tobulo skonio (kaip ir beveik viskas pas C. Grolet). Enjoy :-)








Mango, imbieras ir vanilė - desertas pagal C. Grolet



Sudėtis:
  • Migdolų dakuaz biskvitas
  • Mango ir imbiero įdaras
  • Vanilės ganašas
  • Traškutis (crumble)

Migdolų dakuaz biskvitas:

  • 225 g baltymų
  • 74 g cukraus
  • 200 g migdolų miltų
  • 5 g cukraus cudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paruoškite porą skardų biskvito kepimui. Aš naudoju silikoninį kilimėlį su borteliais (1 cm aukščio).
Virtuvės kombaino inde suplakite baltymus su cukrumi iki morenogo konsistencijos. Migdolų miltus sumaišykite su cukraus pudra ir persijokite. Atsargiai įmaišykite migdolų mišinį į morengą. Paskirstykite tešlą tolygiai ant kilimėlio ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 12 min. Išimkite ir atvėsinkite. Išpjaukite apskritimus šiek tiek mažesnio diametro nei jūsų naudoja forma. 

Mango ir imbiero įdaras  - receptas čia.  Įdėkite įdarą į silikomarto globe silikoninę formą ir užšaldykite.


Vanilės ganašas:

  • 10 g želatinos
  • 750 g grietinėlės
  • 5 vanilės ankštis
  • 4 g vanilės ekstrakto
  • 344 g balto šokolado
Želatinos lapelius užmerkite labai šaltame vandenyje ir palikite išbrinkti. 

250 g želatinos įpilkite į puodą ir pašildykite. Sumaišykite su vanilės sėklomis ir ekstraktu, uždenkite ir palikite pritraukti 30 min. Pakaitinkite vėl ir sumaišykite su gerai atspaustais želatinos lapeliais, kol jie pilnai ištirps. Užpilkite ant šokolado ir gerai sublenderiuokite. Įpilkite likusią grietinėlę ir vėl gerai sublenderiuokite. Uždenkite su maisto plėvele  "kūnas prie kūno" ir palikite šaldytuve subręsti 12 val. 


Traškutis:

  • 100 g šalto sviesto
  • 125 g miltų 
  • 125 g rudo cukraus
  • baltų maistinių dažų 

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C ir išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. 
Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombaino indą ir maišykite su K formos mentele iki trupinių konsistencijos. Paskirstykite tešlą kepimo skardoje ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min. 
Išimkite ir ataušinkite.

Surinkimas:

Paruoškite silikomart Globe silikoninės formas.
Ganašą išimkite iš šaldytuvo ir suplakite iki kreminės konsistencijos (neperplakite).
Pripildykite 1/3 formos su ganašu, tada įdėkite užšaldytą įdarą, dar šiek tiek ganašo ir tada biskvitą. Užšaldykite. Išimkite iš formos. Papuoškite su traškučiu ir nupurkšite baltu veliūru. Papuoškite liofilizuotų mangų gabaliukais, samanomis ir gėlėmis. Palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad atitirptų. Skanaus. 

Įkvėpimas: C. Grolet "Fruits" 



No comments:

Post a Comment