Monday, November 3, 2014

Kalafiorai su riešutinių pagardu ir apkeptais makaronais





Kalafiorai su riešutinių pagardu ir apkeptais makaronais



  • 700 g. kalafiorų
  • 1 v.š. džiovintų spanguolių
  • 2 v.š. kedro riešutų
  • 2 ančiuvių file
  • sviestas kepimui
  • aliejus kepimui
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/3 stiklinės duonos (baltos) trupinių arba džiūvėsių
  • 1-2 kebeliai daržovių sultinio
  •  druska ir pipirai
  • virti makaronai (tokie, kokius mėgstate)

Kalafiorus padalinkite į nedidelius žiedynus. Užvirkite puode vandenį, įmeskite sultinio kubelius ir išmaišykite. Suberkite kalafiorus ir virkite 10-15 min. ant mažos ugnies. Kalafiorai turi būti beveik išvirti. 

Aš darau taip :) sudedu kalafiorus ir sultinio kubelius į servofiksą ir užpilu verdančiu. Uždarau ir palieku 15-20 min. Nukošiu. 

Spanguoles užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 min. išbrinkti. Nukoškite. 

Virtuvės kombaine arba blenderyje sumalkite spanguoles, riešutus ir ančiuvių filė iki pastos. 

Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite. 

Duonos trupinius apkepkite/paskrudinkite su šaukštu sviesto. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį. 

Įkaitinkite keptuvę su pora šaukštų sviesto ir šlakeliu aliejaus. Apkepkite kalafiorus. Pasūdykite pagal skonį. 

Tuo pat metu įkaitinkite dar dvi keptuves - vieną mažą, kitą - didesnę. Įpilkite aliejaus ir mažesnėje apkepkite svogūnus ir česnaką, kol jie suminkštės, o didesnėje - makaronus, iki jie gražiai apskrus.

Sumaišykite svogūnus su riešutų pasta ir duonos trupiniais. 
Įdėkite į lėkštę kalafiorus ir pabarstykite juos riešutiniu pagardu. Pateikite kartu su makaronais. Skanaus. 


Įkvėpimas: Food and Wime annual cookbook 2005

No comments:

Post a Comment