Wednesday, November 19, 2014

Moliūgo pyragas (tarta) su gorgonzola sūriu



Taip ir norisi parašyti - ne silpnų nervų žiūrovams. Iš tiesų nervai čia ne prie ko, tiesiog gražus pasakymas, ir jei ten bei šian patempti, tai galima ir čia pritempti. 
Tiesiog patiekalas gan intensyvaus skonio. Mano vyrui pasirodė gal net per intensyvus gorgonzolos sūrio skonis (nors jam labai patinka gorgonzolos sūris), o man - pats tas, nes aš mėgstu intensyvius skonius. Sūrį galima naudoti tokį, kokį mėgstate, be abejo švelnesnį nei gorgonzola. Galima net sūrio nedėti, o tiesiog pateikiant užtarkuoti džiugo. 
Dabar pagalvojau, kad vyrui gal užkliuvo ne sūris, o moliūgas :) Matyt tą dieną viskas buvo aukštų natų... Naudojau Hokaido veislės moliūgą, o jis yra intensyvios spalvos ir skonio, toks gan saldokas. 
Tai vat :) suvalgiau veik visa tartą ir manau kad kepsiu dar :)





Moliūgo pyragas (tarta) su gorgonzola sūriu



  • 400-500 g. sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 1 kiaušinis
  • druska
  • prieskoniai "meduolis"
  • moliūgas (nedidelis gabaliukas)
  • aliejus
  • gorgonzola sūris (kreminis)
  • šalavijo šapai

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. 

Moliūgą nuvalykite ir supjaustykite plonomis juostelėmis arba griežinėliais. Aš naudojau mandolinę pjaustyklę, kad visi gabaliukai būtų vienodo storio. Įdėkite moliūgą, porą šaukštų aliejaus ir druską bei prieskonius pagal skonį į dubenį ir gerai išmaišykite, kad moliūgas tolygiai pasidengtų. 
Pabarstykite kepimo popieriaus lapą miltais, padėkite ant jo tešlą ir iškočiokite stačiakampį, maždaug 20*30 cm. dydžio. Perkelkite kepimo popierių su tešla į kepimo skardą. 
Patepkite ją suplaktu kiaušiniu. Ant viršaus išdėliokite moliūgo juosteles taip, kad jos padengtų visą tešlos plotą. Uždenkite viršų kitu kepimo popieriaus lapu ir padėkite ant viršaus kitą kepimo skardą (pyragas bus dėl to lygus).
Pašaukite pyragą į orkaitę ir taip kepkite 10 min. Tada nuimkite skardą ir kepimo popieriaus lapą. Grąžinkite pyragą į orkaitę ir kepkite dar 20-25 min., kol jis iškeps. Likus 5bmin. iki kepimo pabaigos ant viršaus uždėkite pateptus aliejumi šalavijo lapus. 
Kai pyragas iškeps, ant viršaus uždekite gorgonzolos sūrį ir palikite dar kelias minutes išjungtoje karštoje orkaitėje, kad sūris pradėtų lydytis. Išimkite iš orkaitės, supjaustykite ir pateikite. Skanaus




Įkvėpimas: Bon appetit magazine


No comments:

Post a Comment