Tuesday, November 11, 2014

Krevečių troškinys su morkomis





Krevečių troškinys su morkomis



  • Aliejus kepimui
  • 600 g. krevečių
  • druska ir pipirai
  • 2 a.š. kario prieskonių mišinio
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 svogūnas, stambiai sukapotas
  • 400 g. morkų, supjaustytų griežinėliais
  • 2 a.š. aguonų
  • 2 a.š. garstyčių sėklų
  • 2 a.š. kalendros sėklų 
  • 1 lauro lapas
  • 1/2 stiklinės balto sauso vyno
  • 1,5 stiklinės morkų sulčių
  • sauja sukapotų petražolių (pateikimui)

Įkaitinkite keptuvę su 1 v.š. aliejaus ir įberkite krevetes. Paskaninkite jas druska, pipirais ir  1 a.š. kario mišiniu. Kepkite kelias minutes, kartas nuo karto maišant. Išimkite.
Įdėkite į keptuvę 1 v.š. sviesto ir 2 v.š. aliejaus. Palaukite kol ištirps sviestas, tada įdėkite svogūną, česnaką ir 1 a.š. kario. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies keletą minučių. Padidinkite ugnį ir įberkite morkas. Kepkite apie 5 minutes kol jos suminkštės. 
Aguonas, kalendrų ir garstyčių sėklas bei lauro lapą įdėkite į merlę ir padarykite ryšulėlį. Įdėkite jį į keptuvę su daržovėmis ir įpilkite vyną. Kepkite porą minučių kol vynas beveik išgaruos. Įpilkite morkų sultis ir uždenkite, kepkite apie 10 min. kol morkos išvirs. Įdėkite krevetes ir išmaišykite. Kepkite dar porą minučių. Išimkite ryšulėlį su prieskoniais.  Paskaninkite su druska ir pipirais. Pabarstykite su petražolėmis ir pateikite su ryžiais. 




Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2005

No comments:

Post a Comment