Tuesday, March 31, 2015

Vyne troškintos antienos kojelės









Vyne troškintos antienos kojelės



  • 4 antienos kojelės
  • 1 butelis sauso radono vyno
  • 4 griežinėliai šaltai rūkytos šoninės - supjaustytos gabaliukais
  • 1 morka - smulkiai supjaustyta
  • 2 skiltelės česnako - susmulkintos
  • 1 nedidelis svogūnas - susmulkintas
  • 1 saliero stiebas  - smulkiai sukapotas
  • 1/4 stiklinės brendžio
  • aliejus kepimui
  • 1 lauro lapas
  • druska ir pipirai
  • 2 v.š. miltų
  • 2 v.š. susmulkintų šviežių petražolių
  • 1 v.š. susmulkinto šviežaus raudonėlio
  • 1/2 stiklinės kokoso pieno

Į gan didelį dubenį sudėkite antienos kojeles, šoninę, morką, česnaką, svogūną, salierą, lauro lapą, petražolės, raudonėlius ir įpilkite vyną, brendį bei 1 šaukštą aliejaus. Sumaišykite, uždenkite dangčiu ir įdėkite nakčiai į šaldytuvą.
Kitą dieną nukoškite skystį bet jo neišpilkite. Nusausinkite antienos kojeles ir įtrinkite jas druska bei pipirais. Pabarstykite 1 v.š. miltų. Įkaitinkite didelį ketaus  puodą su 1 v.š. aliejaus ir apkepkite antienos kojeles iš abiejų pusių kol jos lengvai apskrus. Išimkite antieną iš puodo ir įdėkite daržoves ir šoninę. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių kol daržovės suminkštės. Įberkite 1 v.š. miltų ir maišydami pakepinkite.  Įpilkite  nukoštą skystį atgal ir  užvirkite. Paimkite ilgą degtuką ir padekite skystį puode. Kai ugnis užges grąžinkite į puodą antieną, uždenkite dangtį (bet ne visiškai sandariai) ir troškinkite apie valandą ant mažos ugnies kol antiena taps minkšta. Pabaigoje įpilkite kokoso pieną ir viską paskaninkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 5-7 min. Pateikite su virtomis bulvėmis. Skanaus.







Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2003



No comments:

Post a Comment