Friday, July 8, 2016

Trečias kartas nemeluoja, ou Sugamour + nerealaus ledų deserto receptas


Taip ir vėl apie Sugamour. Ir ne, tai ne trečias kartas, kai ten lankausi :-) Buvau ten jau ne kartą - tiesiog gera drauge netoli turi ofisą ir taip jau yra, kad Sugamour yra labai tinkamoje vietoje susimatyti kavos puodeliui. Tai trečias kartas, kai rašau apie Sugamour. Rašau, nes yra ką parašyti. Visų pirma - jie turi naujovių, visų antra - norėdamos prasiblaškyti nuėjome su draugėmis jų degustuoti, visų trečia - tai buvo labai smagus laikas, nes visos trys šiek tiek domimės konditerija, todėl turėjome kalbos. 
Padavėjos turi naują aprangą: labai spalvingą, vasarišką, ryškią, tikrai gražią (ir padavėjos šiaip gražios) - tai pliusas. Jie vis dar neturi desertų meniu - tai m i n u s a s. Taip ir norisi pasakyti - nusipirkite gražaus popieriaus ir spausdinkite ant jo kasdien desertų meniu, jei jau taip dažnai (būtent tai man minėjo, kaip priežastį, kodėl neturi meniu) asortimentas keičiasi. Nes, nes dabar stovi ta graži padavėja prie desertų ir sako - sėskites prie staliuko ir savo padavėjai pasakysite ko norėsite iš desertų (man čia kaip lėktuve, graži bet griežta šypsena tau sako - take a seat, PLEASE).  Mes sakome kad daug ko norime, tai kažkaip gal bus sunku visus pavadinimus įsiminti (...ar aš privalau tai daryti???), mums atsako, kad jei ką, galėsim apibūdinti kaip tas desertas atrodo.... O Dieve, čia ką į kaina įeina dar ir žaidimas, atspėk desertą :-) na tikrai... gerai, einame prie staliuko, nes tokia tvarka,o  tvarka turi būti. Kaip ten bebūtų, padavėja vis tiek kelis kartus turėjo lakstyti ten ir atgal , nes buvo painiavos (nors ir su macaronsais, kurių jie turi daaaug rūšių). Beje, kai lankiausi ten prieš tai irgi buvo painiavos su desertais ;-) nes padavėjas atnešė ne tą pyragaitį, teko pėdinti iki vitrinos ir besti pirštu į tą, kuri norėjom (gal čia tik mano tokia laimė? o gal tiesiog jų planas "to be diffrent" arba "sudegink kelias kalorijas prieš desertą?") Todėl meniu nebuvimas yra m i n u s a s. 
O mes ragavome: pavlovą, mėlynių sūrio pyragą, aviečių sūrio pyragą, pistacijų ir žalių citrinų macaronsus, croissantą ir sūrios karamelės pyragaitį (kuris turėtų būti su dulcey šokoladu).
Man patiko pavlovos subtilus pateikimas, net gaila buvo valgyti. Balta baltutėlė, sutverta  iš dėbesėlio - toks buvo pirma įspūdis. Aš gal kiek kitaip įsivaizduoju pavlovą, bet šitos skonis irgi nenuvylė, labai skanus kremas ir braškės čia puikia dera (gal tas padažas man ne visai patiko, bet jo juk galima ir nepilti :-) ) Taigi pavlova - pliusas. 
Sūrio pyragai tiek aviečių, tiek mėlynių buvo teisingi :-) Plonas ir tikrai trapus padas bei kreminis įdaras, pagardintas uogomis. Aviečių labiau ryškesnis skonis, o mėlynės - mėgstantiems švelnumą :-) Kartais skanumas slepiasi paprastume, tai būtent toks atvejis. 
Šį kartą net macaronsai parodė save iš geresnės pusės. Tikrai mažiau saldūs nei anksčiau ir tas žalių citrinų - tai tikrai buvo žalių citrinų (t.y. užsimerkus ir atsikandus galima pasakyti ką valgai :-) ) galbūt man šiek tiek trūko mėsingumo. Tuo atžvilgiu Baker street macaronsai man patinka labiau. 
Croissantas gražus ir skanus, ne lengvas ir tirpstantis burnoje (būtent tokius mėgstu), o toks, na, labiau tinkantis padaryti skanų sumuštinį su ricottos sūriu ir uogomis arba vytinta mėsyte ir vytintais pomidorais. 
O pyragėlis su sūria karamelė nuvylė ir, ne tas žodis, kaip nuvylė... Valgiau jį jau čia anksčiau ir man patiko, todėl rekomendavau draugėms ir... tai buvo maža katastrofa, o ne pyragaitis. Tą, kuri valgiau, jis priminė tik savo išvaizda. Gražus tiesa? Taip, gražus kol jo neprapjauni ir neparagauji. Padas neaiškus, sūri karamelė guminė (taip, taip - guminė, tiesiogine to žodžio prasme), musas irgi ... na sakykim ne švelnus ir burnoje tirpstantis. O tas gražus šokoladinis/riešutinis apliejimas, - nevalgomas, nes jo skonis kaip šlapio popieriaus :-( Vienintelė dalis kuri buvo valgoma - tai tas kremas, kur buvo ant pyragaičio viršaus. 
Ką valgyčiau, jei eičiau dar karta? - ragaučiau kažką naujo :-) O jei reikėtų kažką kartoti, tai kartočiau, matyt, pavlovą.
Labai, labai senai (tikrai senai) vienoje kavinėje (berods Prie Parlamento, jei neklystu) buvo galima suvalgyti nerealų obuolių pyragą (berods taip ir vadinosi - Amierikietiškas obuolių pyragas) ir man jis labai patiko, taip patiko, kad norėjosi pakartoti vėl ir vėl. Šiuo metu labai pasiilgstu tokio jausmo, kad būtų vieta, kur norėtūsi grįžti vėl ir vėl, nes ten yra tas nerealus patiekalas.




O kadangi oras žadėjo taisytis, tai dalinuosi nerealiu, mus sužavėjusiu ledų desertų su braškėmis receptu. 
Tai dar vienas Ch. Michalak receptas (jis niekad nenuvilia).  Super traškus padas, kurį jis kepta orkaitėje su trafaretu, o aš kepiau vaflinėje, nes taip paprasčiau ir gaunasi puikiai. 
Traškutį galite naudoti koks tik jums patinka - šitas yra super paprastas ir greitai pagaminamas. Mano braškių ledai labai švelnaus skonio, gal šerbetas čia būtų kaip akcentas. Tikrai rekomenduoju save palepinti. 





Braškių ledų desertas pagal Ch. Michalak





Tešla:


  • 100 g baltymų
  • 100 g cukraus pudros
  • 100 g miltų
  • 100 g minkšto sviesto
  • žiupsnis druskos


Chantilly kremas:


  • 400 g grietinėlės
  • 80 g mascarpone sūrio
  • 40 g saldinto kondensuoto pieno
  • 1 vanilės ankštės
  • šlakelis apelsinų gėlių vandens
  • raudoni maistiniai dažai

Braškių compotee:


Traškutis:

  • 100 g gianduja šokolado (arba jums patinkančio pieniško šokolado)
  • 25 g pūstų ryžių

Pateikimui:

  • braškių ledai (arba šerbetas)
  • mėtų lapeliai
  • pabarstyti cukraus pudra braškių griežinėliai



Tešlos dubenėliai:


Į dubenį įdėkite druską, sviestą ir gerai išmaišykite, kad sviestas suminkštėtų. Įmaišykite cukrų, tada baltymus ir įberkite miltus. Greitai sumaišykite su plakimo šluotele iki vientisos konsistencijos. 
Įkaitinkite vaflių (plonu vaflių) keptuve ir įdėkite mažą šaukštelį tešlos. Kepkite iki tamsiai auksinės spalvos. Išimkite ir iš karto  įdėkite į nedidelį dubenį arba formą, kad tešla įgautų mums reikalingą dubenėlio formą. Palikite šiek tiek ataušti, tada išimkite ir palikite atvėsti ant grotelių. Atsargiai - tešla bus labai labai trapi. Pakartokite su likusia tešla. 


Traškutis:


Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje išlydykite šokoladą ir sumaišykite jį su pūstais ryžiais (galite įmaišyti ir žiupsnį druskos). Išberkite ant silikoninio kilimėlio arba kepimo popieriaus ir paskirstykite. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. 


Braškių  compotee:


Supjaustykite braškes mažais kubeliais ir įdėkite į dubenį. Paimkite mėtų lapelius, susukite į vamzdelį ir smulkiai supjaustykite, įberkite į dubenį su braškėmis. Nutarkuokite citrinos žievelę (be baltos dalies, su labai smulkia tarka) ir išspauskite 1-2 v.š. citrinos sulčių. Įdėkite porą šaukštų braškių padažo (coulis) ir išmaišykite.


Chantilly kremas:

Į virtuvės kombainą sudėkite  mascarpone sūrį, grietinėlę, vanilės ankštės sėklas, kondensuotą pieną, apelsinų gėlių vandenį ir išplakite iki kreminės konsistencijos.  Atidėkite pusę kremo ir įmaišykite į jį šiek tiek raudonų  maistinių dažų taip, kad kremas taptų gražios rožinės spalvos. Baltą kremą įdėkite į vieną konditerinį maišiuką, rožinį į kitą konditerinį maišiuką, o juos abu atsargiai įkiškite į trečią konditerinį maišiuką su žvaigždutės antgaliu. 


Pateikimas:

Paimkite tešlos dubenėlį, įdėkite / įberkite šiek tiek traškučio, ant viršaus padėkite gerą šaukštą braškių compotee, ant jų braškių ledus, juos papuoškite kremu, o viršų papuoškite braškės griežinėliu ir mėtos lapeliu. Skanaus

Įkvėpimas: www.france2.fr, video

No comments:

Post a Comment