Pamiršau kokie jie kvapnūs ir minkštučiai ir koks malonumas juos valgyti šiltus su arbata. Pasaulis su madeleins tampa geresnis. Ypač iš ryto, bet taip pat per pietus ir tikrai - vakare. Su drauge vis kalbėjom apie madeleins ir apie tai kaip smagu jas mirkyti į karštą šokoladą... todėl kai akys užkliuvo už šito recepto, nusprendžiau - viskas reikia kepti ;-) Marmuriniai madeleins - tai šokoladinių ir citrininių madeleins junginys. Kas gali būti geriau? :-)
Marmuriniai madeleins
Šokoladiniai madeleins:
- 85 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 130 g cukraus
- 35 ml pieno
- 150 g miltų
- 30 g kakavos
- 1 a.š. kepimo miltelių
Citrininiai Madeleins:
- 85 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 130 g cukraus
- 35 ml pieno
- 180 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 2 citrinų nutarkuota žievelė
Puode išlydykite sviestą ir pavirkite jį iki gintarinės spalvos. Perkoškite.
Kiaušinius su cukrumi suplakite iki purumo. Įmaišykite pieną. Sumaišykite miltus, kakavą bei kepimo miltelius ir persijokite. Įmaišykite miltų mišinį į tešlą. Tada atsargiai įmaišykite sviestą. Uždenkite tešlą su maistine plėvele ir palikite šaldytuve pastovėti per naktį.
Tokiu pat būdu pagaminkite ir citrininę tešlą.
Kitą dieną, patepkite madeleins formą sviestu ir pabarstykite miltais. Įdėkite trumpam į šaldiklį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Įdėkite šokoladinę ir citrininę tešlą į konditerinį maišiuką - taip, kad vietoje pusėje būtų viena, o kitoje pusėje - kita. Madeleins formas pripildykite iki 3/4 tūrio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 4-5 min. Sumažinkite temperatūrą iki 180 C ir kepkite dar apie 7 min. Išimkite iš orkaitės ir iš formų. Palikite šiek tiek atvėsti. Jos skaniausios šiltos. Skanaus.
Įkvėpimas: Cordon Blue
No comments:
Post a Comment