Monday, March 20, 2017

Marmuriniai madeleins


Pamiršau kokie jie kvapnūs ir minkštučiai ir koks malonumas juos valgyti  šiltus su arbata. Pasaulis su madeleins tampa geresnis. Ypač iš ryto, bet taip pat per pietus ir tikrai - vakare. Su drauge vis kalbėjom apie madeleins ir apie tai kaip smagu jas mirkyti į karštą šokoladą... todėl kai akys užkliuvo už šito recepto, nusprendžiau - viskas reikia kepti ;-) Marmuriniai madeleins - tai šokoladinių ir citrininių madeleins junginys. Kas gali būti geriau? :-) 





Marmuriniai madeleins



Šokoladiniai madeleins:


  • 85 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 130 g cukraus
  • 35 ml pieno
  • 150 g miltų
  • 30 g kakavos
  • 1 a.š. kepimo miltelių


Citrininiai Madeleins:


  • 85 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 130 g cukraus
  • 35 ml pieno
  • 180 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 citrinų nutarkuota žievelė

Puode išlydykite sviestą ir pavirkite jį iki gintarinės spalvos. Perkoškite. 
Kiaušinius su cukrumi suplakite iki purumo. Įmaišykite pieną. Sumaišykite miltus, kakavą bei kepimo miltelius ir persijokite. Įmaišykite miltų mišinį į tešlą. Tada atsargiai įmaišykite sviestą. Uždenkite tešlą su maistine plėvele ir  palikite šaldytuve pastovėti per naktį. 
Tokiu pat būdu pagaminkite ir citrininę tešlą.
Kitą dieną, patepkite madeleins formą sviestu ir pabarstykite miltais. Įdėkite trumpam į šaldiklį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Įdėkite šokoladinę ir citrininę tešlą į konditerinį maišiuką - taip, kad vietoje pusėje būtų viena, o kitoje pusėje - kita. Madeleins formas pripildykite iki 3/4 tūrio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 4-5 min.  Sumažinkite temperatūrą  iki 180 C ir kepkite dar apie 7 min. Išimkite iš orkaitės ir iš formų. Palikite šiek tiek atvėsti. Jos skaniausios šiltos. Skanaus.





Įkvėpimas: Cordon Blue




No comments:

Post a Comment