Praeitą vasarą pirmą kartą dalyvavau tarptautiniuose mokymuose, kuriuos vedė H. Ovando. Apie tuos kursus jau rašiau, dabar noriu papasakoti kas vyksta po kursų.
Jus grįžtate namo kupini emocijų, įspūdžių, su pluoštu receptų ir šiokiu tokiu bagažu žinių. Galvoje sukasi - kurį čia pirmą išbandyti. Išbandyti norisi visus. Pažadi sau išbandyti visus. Bet tai nėra taip paprasta, nes kai kurių ingredientų neturi. Surandi kur gauti. Lauki. Tas pats su formomis. Tada lauki progos (nes tau atrodo, kad jos reikia) vėliau nusprendi, jog ji nebūtina, nes labiausiai ko reikia tai LAIKO. Gerai, laiko tu suradai :-) bet tada dar koją pakiša receptai, kurie šiaip stovėjo eilėje ir savo vietos užleisti nenori - nes jie jau ilgai laukia ir šiaip, be eilės negalima...
Ir štai jau tuoj vasara. Noriu pasakoti ką gaminau, ką gaminsiu (nes pagaminsiu viską kada nors vien dėl to, kad kažkaip pažymėti tuos mokymus) ir kaip man sekėsi.
Pirmą padariau pistacijų tortą.
- pistacijų biskvitas
- traškus sluoksnis su pistacijomis
- braškių ir liči želė
- sūrio kremas
- pistacijų musas
- pistacijų glazūra
Jis tapo valgytojų numylėtiniu. Kad ir kur eičiau į svečius - beveik visada prašo jo. Dariau jį įvairių dydžių ir formų. Ar turėjau minčių jį kažkaip "patobulinti" pagal save? Ne, nes jis geras toks, koks yra. Jis labai "pistacinis" ir, kad jį padaryti pagal receptą, reikia įdėti pastangų. Reikia ne tik nemažai pistacijų pastos, bet traškučiui papildomai reikia dar ir pistacijų praline, kurį gaminuosi pati. Bet man receptai su kabliukais patinka, todėl kantriai jų laikausi.
Antroje vietoje įsitaisė Provanal:
- Biskvitas su lazdyno riešutais
- Lazdyno riešutų ir citrinų traškutis
- Abrikosų ir vanilės želė
- Karamelė
- Švelnus sūrio kremas
- Šokoladinis musas su rozmarinais
- Lazdyno riešutų glazūra
Man jis labai patinka. Jame yra viskas ką taip mėgstu - lazdyno riešutai, karamelė, sūrio kremas :-) na ir aišku - šokoladas :-) Man asmeniškai jis gal net skanesnis už pistacijų.
Dar išbandžiau tortą Eden:
- Biskvitas su lazdyno riešutais
- Traškus sluoksnis su lazdyno riešutais
- Rūgštus obuolių ir vanilės įdaras
- Karamelė
- Užkeptų obuolių musas
Labai norėjau jį pagaminti, nes man obuoliai, riešutai ir karamelė - tai kažkas TOKIO. Gaminau ji su pekano riešutais (vietoje lazdyno riešutų). Prabangus variantas, bet tikrai verta. Tortas man labai patiko :-), o vat mano šeimyna tai tik pečiais gūžtelėjo. Man patiko, kad jis man priminė obuolių pyragą, o vat šeimynai tai pasirodė - nieko ypatingo.
Sekantis būtų kelioninins burokelių keksas su avietėmis ir rožėmis:
Tai progai net išrūpinau specialią kekso formą (su skyle viduryje). Tiesa, joje ne iškarto gavosi puikus rezultatas. Teko šiek tiek pasitreniruoti, nes tai per mažai tešlos įdėjau, tai per daug... :) Labai smagi forma, bet žaidimo su ja visgi yra. Keksas labai skanus. Mane dažniausiai klausia - ar jaučiasi burokėliai. Taip jaučiasi - bet dauguma kas ragavo atspėjo, kad tai burokėliai tik po to kai apie tai sužinojo. Keksas gaunasi drėgnas ir toks gan turtingas, nes jam akompanuoja aviečių ir rožių džemas ir sūrio kremas bei traškusis štroizėlis.
Štai tiek šį kartą. Artimiausioje ateityje planuoju gaminti H. Ovando tartaletės. Tik, kad to laiko būtų. Ech...
Sveiki, vis stebiu jūsų tobulus skanius kūrinius. Labai norėčiau gimtadieniui išsikepti Provanal tortą. Ar įmanoma gauti receptą?
ReplyDeleteSveiki, aciu uz grazius zodzius. Deja receptais is mokymu nesidalinu.
Delete