Tuesday, May 30, 2017

Kai negali sustot, tave sustabdo gyvenimas.

Žinote ta jausmą, kai vis žadi sau atsipūsti? Darbai veja darbus, visos darbo dienos susiplaka į vieną ilgą dieną ir tu varai, vis skubi. Ateina savaitgalis ir jam besibaigiant tu prisimeni, kad žadėjai bent savaitgalį pailsėti... na gal kitą savaitgalį... kitą jau tikrai, tikrai... bet vis tai tas, tai anas... tai koks projektas virtuvėje, kursai, svečiai, namų ruoša... Tu negali sustoti, negali bet nori ir tada tave sustabdo gyvenimas. Tu nudardi galva žemyn nuo laiptų ir štai tavo dešine ranka lūžusi. Tu sustojai, artimiausią mėnesį tu niekur neskubėsi ir bus taip, kaip tu kartais juokais norėjai - visai nieko neveikti.
Tai mano istorija. Dabar bandau kažkaip prisitaikyti, nes be dešinės rankos ne pyragai. Gal pavyks nors blogo įrašus šiek tiek patvarkyti.

Tai yra dar vienas Hidemi Sugino kūrinys. Gan senai jį gaminau (dar tada galvojau pirkti jo knygą japonų kalba, bet vėliau atidėjau visą šį reikalą tinkamai pribręsti). Šiek tiek jį perdariau pagal save, bet esmė liko - labai gaivus ir lengvas pyragaitis. Pakeičiau musą, nes norėjau intensyvesnio braškių (gal net žemuogių) skonio. Kitą kartą gal bandyčiau vietoj pistacijų muso dėti pistacijų kremiu.
Manau kad vasarą (kai jau galėsiu) kartosiu jį ne kartą :-)




Braškių ir pistacijų pyragaitis Mariee


Sudėtis:

  • braškių musas
  • pistacijų musas
  • pistacijų biskvitas
  • pistacijų riešutai
  • sable 

Pistacijų biskvitas ir sirupas: receptas čia.


Pistacijų musas iš čia.

Galite iškepti bet kokius jums patinkančius sable sausainius. Kad ir pvz. tokius. Sausainiai turi būti porą cm didesnio diametro nei pyragaičiai.

Braškių musas:

  • 500 braškių (I)
  • 100 g cukraus (I)
  • 500 g. grietinėles
  • 116 g. braškių (II)
  • 17 g. sausų baltymų miltelių  (albumino)
  • 160 g cukraus (II)
  • 25 g želatinos lapelių (180 blumu)
  • 70 g žemuogių likerio

Želatinos lapelius užmerkite lediniame vandenyje ir palikite išbrinkti.
Grietinėlę suplakite iki pusiau standumo ir įdėkite į šaldytuvą.
Braškes (I) sumaišykite su cukrumi (I) ir užvirkite. Įmaišykite gerai atspaustus želatinos lapelius ir išmaišykite. Atvėsinkite mišinį (kartas nuo karto maišant su mentele) ant ledinės vonelės iki 28 C. 
Kol vėsta braškės, įdėkite į virtuvės kombaino indą antrą dalį braškių ir cukrų, sumaišytą su albuminu. Plakite vidutiniu greičiu iki morengo konsistencijos.
Į pravėsusį braškių mišinį įmaišykite likerį ir atsargiai, dalimis - morengą. Tada įmaišykite grietinėlę. Naudokite iš karto.

Surinkimas:

Išpjaukite iš biskvito apskritimus pora cm mažesnius nei jūsų forma. Patepkite sirupu.
Pistacijų musą įdėkite irgi į šiek tiek mažesnę formą nei forma, kurioje rinksite pyragaitį ir užšaldykite. Rinkdamiesi formą turėkite omenyje, kad tai bus jūsų viduriukas (įdaras).
Į pyragaičio formą įdėkite šiek tiek braškių muso ir įdėkite užšaldytą pistacijų musą. Šiek tiek įspauskite. Įdėkite dar šiek tiek braškių muso, išlyginkite. Įdėkite biskvitą ir jį šiek tiek įspauskite. Įdėkite į šaldiklį ir užšaldykite.

Dekoras:

Iškepkite biskvitą (bet koki jums patinkantį, pvz šitą). Kepdami įdėkite raudonų dažų, kad biskvitas būtų raudonas. Sumalkite biskvitą iki trupinių ir išdžiovinkite juos orkaitėje. Ataušinkite ir persijokite. 

Glazūra:


  • 120 g balto šokolado
  • 50 g kakavos sviesto
  • 50 g aliejaus
Išlydykite baltą šokoladą ir sumaišykite su išlydytu sviestu ir aliejumi. Sublenderiuokite. Glazūros darbo temperatūra - 50 C.

Išimkite pyragaitį iš šaldiklio ir panardinkite į glazūrą. Ištraukite, greitai nuvarvinkite ir padenkite raudonais trupiniais. Padėkite ant sausainio. Papuoškite su pistacijų riešutais ir braškėmis.

Čia yra D. Kasko filmukas apie tokį dekorą. 

Įdėkite pyragaičius į šaldytuvą keletai valandų atitirpti. Skanaus.




Įkvėpimas: Gourmet Baking, D. Kasko


Pastabos: Dariau dvigubą normą,  gavosi 22 pyragaičiai. Braškių muso užteko dar ir 20 cm diametro torto įdarui.


4 comments:

  1. Stebiu, skaitau, zaviuosi ir vel skaitau...Nerealu. Jus labai gabi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aciu uz grazius zodzius:) malonu girdeti toki ivertinima.

      Delete
  2. Sveikit Alina, ko gero, jau reikėjo to laiko tik sau, naujų receptų paieškai ir nueito kelio konditerijos srity peržiūrai.
    Labai ačiū už šio dekoro receptuką. Nuotrauką mačiau jau anksčiau ir buvau įsitikinusi,jog tai veliūras. Dar stebėjausi, kad tokia stambi tekstūra.
    Kažkaip nepamilau veliūro, atrodo nuostabiai, bet kol užkuriu veliūro aparatą, pasiruošiu aplinką purškimui, pradedu gailėtis,kad pasirinkau ne glazūrą. Trupinukų variantas būtų labai puikus pasirinkimas detalėms.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aciu, kol kas pratinuosi prie naujo gyvenimo ritmo.
      Manau prie veliuro reikia tiesiog surasti rakteli ir tada viskas bus gerai. Man patogu naudoti veliuro balionelius, geita ir patogu, jei reikia tik viena torta nupurksti.

      Delete