Jei jau pradėjom apie sausainius, tai štai suradau dar vienus - trapūs, švelnūs, tiesiog tirpsta burnoje. O svarbiausia lengvai padaromi :-) Taip, pagaminti gal kiek ir užtrunka, nes reikia gerai atšaldyt tešlą (tai svarbu), bet šiaip darbo su jais mažai, o skonis mmmm - dieviškas.
Trapūs sausainiai
- 500 g miltų
- 75 g ryžių miltų
- 6 g druskos
- 450 g kambario temperatūros sviesto
- 225 g cukraus
- kokosų palmių cukrus pabarstymui
Miltus sumaišykite ir persijokite, sumaišykite su druska.
Sviestą ir cukrų sudėkite į virtuvės kombainą ir su K formos mentelė sumaišykite iki vientisos masės (neplakite).
Įberkite sausus ingredientus ir maišykite mažu greičiu tik tiek, kol visi ingredientai susijungs.
Padalinkite tešlą į 2 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, kiekvieną - 5 cm diametro. Aš padėjau tešlą ant maisto plėvelės, praplatinau, suvyniojau į maisto plėvelę ir tada iškočiojau gražų reikiamo diametro ritinį. Įdėkite tešlą atvėsti į šaldytuvą laikykite ten 1-1,5 val. arba kol tešla taps kieta.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite kelias kepimo skardas kepimo popieriumi.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maisto plėvelės. Supjaustykite tešlą 0,5 - 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos į kepimo skardą 2 cm atstumu. Su šakute padarykite keletą skylučių sausainiuose ir pabarstykite juos kokosų palmių cukrumi. Įdėkite sausainius į šaldiklį 10-15 min. Prieš pašaunant juos į orkaitę, jie turi būti labai šalti.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10-15 min. kol sausainiai taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite sausainius iš orkaitės ir ataušinkite. Skanaus.
Įkvėpimas: Francisco J. Migoya "The modern cafe"
No comments:
Post a Comment