Thursday, June 8, 2017

Trapūs sausainiai


Jei jau pradėjom apie sausainius, tai štai suradau dar vienus - trapūs, švelnūs, tiesiog tirpsta burnoje. O svarbiausia lengvai padaromi :-) Taip, pagaminti gal kiek ir užtrunka, nes reikia gerai atšaldyt tešlą (tai svarbu), bet šiaip darbo su jais mažai, o skonis mmmm - dieviškas.





Trapūs sausainiai



  • 500 g miltų
  • 75 g ryžių miltų
  • 6 g druskos
  • 450 g kambario temperatūros sviesto
  • 225 g cukraus
  • kokosų palmių cukrus pabarstymui

Miltus sumaišykite ir persijokite, sumaišykite su druska.
Sviestą ir cukrų sudėkite į virtuvės kombainą ir su K formos mentelė sumaišykite iki vientisos masės (neplakite).
Įberkite sausus ingredientus ir maišykite mažu greičiu tik tiek, kol visi ingredientai susijungs.

Padalinkite tešlą į 2 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, kiekvieną - 5 cm diametro. Aš padėjau tešlą ant maisto plėvelės, praplatinau, suvyniojau į maisto plėvelę ir tada iškočiojau gražų reikiamo diametro ritinį. Įdėkite tešlą atvėsti į šaldytuvą laikykite ten 1-1,5 val. arba kol tešla taps kieta.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite kelias kepimo skardas kepimo popieriumi. 

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maisto plėvelės. Supjaustykite tešlą 0,5 - 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos į kepimo skardą 2 cm atstumu. Su šakute padarykite keletą skylučių sausainiuose ir pabarstykite juos kokosų palmių cukrumi. Įdėkite sausainius į šaldiklį 10-15 min. 
Prieš pašaunant juos į orkaitę, jie turi būti labai šalti.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10-15 min. kol sausainiai taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite sausainius iš orkaitės ir ataušinkite. Skanaus. 




Įkvėpimas: Francisco J. Migoya "The modern cafe"

No comments:

Post a Comment