Thursday, February 8, 2018

Dangaus gabaliukas



Tai ką, dar vienas sūrio pyragas? Tikrai taip, nes šitam tiesiog negalėjau atsispirti. Jis mane suviliojo savo paprastumu, savo baltumu, purumu. Atrodė kad dangaus gabaliuką galima paimti su šakute... ir viskas tada bus gerai. Tikrai, tikrai. 





Vanilinis sūrio pyragas



Migdolų streusel:



  • 90 g sviesto
  • 90 g rudo cukraus
  • 1  g druskos
  • 110 g migdolų miltų
  • 90 g miltų

Visus ingedientus sudėkite į virtuvės kombaino indą ir malkite kol susiformuos tešla. Išimkite ją ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų (plonai - iki 3 mm storio). Užšaldykite ir išpjaukite vieną 20 cm diametro blyną Pašaukite į įkaitintą iki 160 C orkaitę ir kepkite 15 min. Išimkite ir ataušinkite. 


Cuillere biskvitas:


  • 13 g miltų
  • 13 g bulvių krakmolo
  • 1 baltymas
  • 1 g sauso baltymo miltelių
  • 23 g cukraus
  • 1 trynys
  • 4 g cukraus pudros

Cuillere biskvitas:

Miltus sumaišykite su krakmolu ir persijokite. 
Cukrų sumaišykite su sausų baltymų milteliais.
Baltymus suplakite su cukraus mišiniu iki standumo.
Su mentele įmaišykite trynį bei miltų mišinį ir švelniai sumaišykite su baltymais. Įdėkite tešlą į konditerinį maišiuką ir ant kepimo popieriaus suformuokite 20 cm diametro diską. Pašaukite į įkaitintą iki 170 C. orkaitę ir kepkite apie 10 min. Išimkite iš orkaitės, apverskite ant kito kepimo popieriaus lapo, nuimkite popieriaus lapą nuo tešlos ir ataušinkite ją. Suvyniokite į maisto plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą iki kol jo prireiks. 



Sūrio pyragas:


  • 400 g ricottos sūrio
  • 400 g philadelphia sūrio
  • 4 kiaušiniai
  • 130 g cukraus
  • 1 vanilės ankštis


Ricottos ir philadephios sūrį sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sumaišykite su K formos mentele. Toliau maišant įberkite cukrų, vanilės sėklas ir kiaušinius (po vieną). Viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos (būtent maišykite, neplakite). 
Įkaitinkite orkaitę iki 130  C. 
Cuillere biskvitą  įdėkite į kepimo formą ant iškepto streusel pagrindo. Ant viršaus paskirstykite sūrio pyrago tešlą. Pašaukite į  orkaitę ir kepkite 1 -1,5 val. Palikite ataušti orkaitėje.  Uždenkite su maisto plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai. Tada išimkite iš formos, papuoškite, pvz. su uogomis ir pateikite. Skanaus

Pastaba: Prieš įdedant biskvitą į formą galima jį patepti, pvz. pasiflorų tyre arba mėgstamu džemu, pvz. figų (aš taip dažnai darau). 

Įkvėpimas: Academie du Gout


No comments:

Post a Comment