Manęs vis klausia - ar aš dažnai valgau desertus? (bet iš tiesu turi omeny ar gyvenant tarp saldžiu pagundų, jos man dar neapkarto). Saldumynus aš valgau ne taip dažnai, kaip norėčiau. Jei galėčiau - valgyčiau juos kasdien. Pusryčiams browni su pekano riešutais, pietums - sūrio pyragą, vakarienei - creme brulle su rabarabarais.... na o nuotaikai pakelti - eklerus. Taip, eklerai būtini. Tokie nuodėmingi :-) kad ne tik nuotaiką pakelia, bet ir priverčia pamiršti, dėl ko ji sugedo. Priverčia pamiršti viską (gal tik 5 minutėms, bet tai tikrai daug).
O šitie ekrelai...ooo jie yra tikrai pagerinti. Eklerai - viskas įskaičiuota :-) - su craquelinu, šokoladiniu kremu, šokoladine glazūra, traškučiu, crumble, bananais... All in one, and only for you. Enjoy :-)
Eklerai su šokoladiniu kremu, bananais ir laimu
Craquelin tešla:
- 50 g sviesto
- 60 g rudo cukraus
- 60 g miltų
- 5 g kakavos
Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombaino indą ir su K formos mentele viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos. Tarp 2 kepimo popieriaus lapų arba tarp 2 gitaros lapų (plėvelė, kuri naudojama darbui su šokoladu) iškočiokite tešlą kaip galima ploniau. Supjaustykite tešlą 13*2,5 cm dydžio juostom (galima tai daryti per popierių ar plėvelę) ir užšaldykite.
Plikyta tešla:
- 125g sviesto
- 125 g vandens
- 125 g pieno
- 4 g druskos
- 140 g miltų
- 220 g kiaušinių
Kaip gaminti plikyta tešlą yra smulkiai aprašyta ČIA.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 C. Paruoškite perforuotą kepimo skardą, arba perforuotą kepimo kilimėlį. Galima naudoti ir kepimo popierių.
Įdėkite tešlą į konditerinį maišiuką su lygiu antgaliu ir išspauskite 13*2,5 cm dydžio juostas. Ant viršaus padėkite užšaldytą craqueliną.
Pašaukite eklerus į orkaitę ir iš karto ją išjunkite. Po 15 min. vėl į junkite 180 C karštumu ir kepkite dar apie 25 min. kol eklerai iškeps. Ataušinkite.
Šokoladinis kremas su bananais ir laimu
- 100 g pieno
- 100 g grietinėlės
- 100 g trynių
- 25 g cukraus
- 150 g juodo kartaus šokolado 70 proc.
- 25 g pieniško šokolado 40 proc
- 75 g bananų tyrės
- 2 laimų žievelė
Iš pieno, grietinėlės, trynių ir cukraus pagaminkite creme anglais (virkite iki 85 C). Iš karto užpilkite ant sumaišyto juodo ir pieniško šokolado. Palikite porai minučių pastovėti ir gerai sublenderiuokite iki vientisos konsistencijos. Tada įdėkite bananų tyrę bei laimo žievelę ir vėl gerai viską sublenderiuokite. Uždenkite su maisto plėvele "kūnas prie kūno" ir palikite šaldytuve keletai valandų (o geriausia nakčiai).
Šokoladinė glazūra - naudojau ŠITĄ
Šokoladinis crumble:
- 80 g grikių miltų
- 80 g migdolų miltų
- 80 g sviesto
- 80 g rudo cukraus
- 20 g kakavos
- žiupsnis druskos
Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir su K formos mentele maišykite iki stambių trupinių konsistencijos. Paskirstykite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą iki 160 C orkaitę. Kepkite apie 20 min. Išimkite ir atvėsinkite.
Šokoladinis traškutis:
- 90 g biskvitinių traškučių
- 20 g sukapotų kakavos pupelių
- 70 g juodo šokolado
- 15 g gliukozės
Juodą šokoladą išlydykite ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Paskirstykite tolygiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palikite sustingti.
Surinkimas:
Kremą įdėkite į konditerinį maišiuką ir pripildykite juo eklerus. Glazūrą pašildykite ir padenkite su ja eklerus. Viršų papuoškite traškučiu, crumble bei šviežiu arba džiovintu bananu. Skanaus.
Įkvėpimas: Вкусное искусство от Нины Niksya
No comments:
Post a Comment