Saturday, June 30, 2018

Rekomendacijos

Jau kurį laiką noriu tinklaraštyje sukurti skiltį "rekomenduoju". Bet dienos bėga, o jos kaip nėra taip nėra :-) todėl nusprendžiau kartas nuo karto įterpti rekomendaciją į receptus. 
Daug kas manes klausėte dėl sous vide aparato. Savo pirkau iš www.virejams.lt (štai tokį). Iš pradžių ieškojau kažko įkandamo internete, bet kuo daugiau skaičiau, tuo labiau man buvo neaišku. Galų gale kreipiausi į vadybininką iš virejams.lt ir - tadam :-) grįžau namo su cirkuliatoriumi, konteineriu sous vide bei vakumatoriumi. Jie prekiauja įranga profesionalams, bet surado laiko paprastai namų šeimininkei :-) viską parodė, išaiškino, patarė ir vėliau dar ne kartą telefonu konsultavo :-) Tikrai galiu juos rekomenduoti. 
O, šitą receptą aš tiesiog įsimylėjau :-) Jau nebeskaičiuoju kiek kartų gaminau :-) kol kas negaliu ramiai praeiti pro išpjovą maisto parduotuvėje. Mėsa labai minkšta, padažas tiesiog pasakiškas. Tiesa, aštrokas :-) todėl, jei ką, drąsiai galite pamažinti baltų pipirų kiekį recepte. Skanaus




Char Siu Kiaulienos išpjova gaminta Sous Vide



  • 2 kiaulienos išpjovos
  • 120 g medaus
  • 5 g džiovintos maltos rūkytos saldžios paprikos
  • 5 g maltų baltų pipirų
  • 5 g five spice prieskonių
  • 5 g sezamo aliejaus
  • 40 g ryžių acto
  • 150 g hoisin padažo
  • 30 g melasos
  • 30 g smulkiai sukapotų česnakų


Pašildykite Sous Vide aparate vandenį iki 58 C. 
Išpjovą išplaukite ir nusausinkite.
Dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus. Įdėkite išpjovą ir marinatą į vieną didelį maišiuką (skirtą gaminti Sous Vide) ir vakumuokite.
Įdėkite išpjovą į Sous Vide aparatą ir gaminkite 1,5 val. 
Išimkite išpjovą iš maišo ir šiek tiek nusausinkite. Marinatą palikite, jį naudosime padažui. 
Gerai įkaitinkite grilių (arba griliaus keptuvė). Padėkite mėsą ant griliaus ir gerai apkepkite iš abiejų pusių. Į pabaigą aptepkite ją su marinatu. Likusį marinatą galimą įdėti į puodą ir šiek tiek pavirti kol jis sutirštės - bus puikus padažas prie mėsos. Skanaus.


Įkvėpimas: ChefSteps

No comments:

Post a Comment