Prisipažinsiu. Šis desertas papirko mane savo grožiu. Žiūrėjau į tuos mažus stiklainiukus su tešla ir galvojau - soooo cute :-) let's do it. Dabar užsimerkiu ir jaučių drėgno biskvito, mėtų, romo, ananaso ir riešutų bei grietinėlės skonį. Ir taip šaukštas po šaukšto... Mmm :-)
Vasara tęsiasi:-)
Rum baba su troškintais ananasais ir migdolų kremu
Tešla:
- 100 g miltų
- žiupsnis druskos
- 1 a.š. cukraus
- 6 g mielių
- 80 g kiaušinių
- 8 g pieno
- 40 g sviesto (labai minkšto)
Į virtuvės kombaino indą suberkite miltus, druską, cukrų, mielės, sudėkite kiaušinius bei įpilkite pieną ir keletą minučių minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir glotni. Įdėkite tešlą į dubenį ir palikite pailsėti 20-30 min. Įdėkite sviestą ir lengvai perminkykite tešlą, kol ji taps vientisa.
Paimkite mažus stiklinius indelius (pvz. nuo jogurto) ir gausiai juos ištepkite sviestu. Įdėkite į kiekvieną indelį po 20 g tešlos. Uždenkite ir palikite pakilti, iki kol tešla "išaugs" dvigubai.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Pašaukite indelius į orkaitę ir kepkite apie 15 min.
Sirupas:
- 360 g vandens
- 220 g rudo cukraus
- 1 laimo sultys ir žievelė
- 50 g romo
- keletas šakelių pipirmečių
Užvirkite vandenį, įdėkite pipirmėtes ir palikite pritraukti. Nukoškite, vėl užvirkite kartu su cukrumi, laimo sultimis ir žievele. Įmaišykite romą.
Troškintas ananasas
- ananasas
- kokosų palmių cukrus
- citrinų sultys
- sviestas
Ananasus supjaustykite mažais, vienodais gabaliukas. Cukrų pakaitinkite keptuvėje iki karamelės, įdėkite gabaliuką sviesto ir tada ananasus. Keletą minučių troškinkite juos, kol jie suminkštės.
Migdolų kremas:
- 400 g grietinėlės
- 60 g akacijos medaus
- 5 g želatinos
- 1 vanilės ankštis
- 12 g citrinų žievelės
- 150 g balto šokolado
- 50 g kakavos sviesto
- 330 g migdolų pastos (marcipano 50 proc.)
- 800 g grietinėlės
Želatinos lapelius užmerkite lediniame vandenyje ir palikite išbrinkti.
400 g grietinės pašildykite, sumaišykite su vanilės sėklomis ir ankštimi bei citrinos žievele, uždenkite ir palikite pritraukti 20 min. Nukoškite, sumaišykite su medumi ir užvirkite, sumaišykite su gerai atspaustais želatinos lapeliais.
Kakavos sviestą išlydykite (40 C) ir užpilkite ant šokolado. Karštą grietinėlę irgi užpilkite ant šokolado ir palikite porai minučių, tada gerai sublenderiuokite. Įdėkite migdolų pastą ir vėl gerai sublenderiuokite. Įpilkite likusius 800 g šaltos grietinėlės ir gerai sublenderiuokite. Uždenkite maisto plėvelę ir palikite šaldytuve nakčiai subręsti. Prieš naudojant, suplakite iki kreminės konsistencijos.
Surinkimas
Į stiklainius su rum baba įpilkite sirupą ir palikite 30 min. pastovėti kad sirupas susigertų į rum babą. Ant viršaus padėkite šaukštą troškintų ananasų ir papuoškite migdoliniu kremu. Skanaus.
Įkvėpimas: So good... Magazine nr 9 January 2013
No comments:
Post a Comment