Monday, October 22, 2018

Kas desertui mam?



Laukiau šių žodžių. Dėl jų galėčiau atsikelti vidury nakties ir kepti. Juos girdėjau daug kartu mintyse ir jie man kėlė nuotaiką, kai buvo liūdna (nes kas gi gali būti geriau, nei kepti meilei su meile?). Todėl kai išgirdau juos, iš pradžių "nepatikėjau". 
- Tai noriu tų šokoladinių keksiukų, nes rytoj noriu mokykloje pavaišinti klasiokus...ir dar noriu sausainiu, sausainiu su šokolado gabaliukais, taip. 
-Mhm... :-) (Jūs turbūt manote, kad mano vaikas - etatinis saldumynų ragautojas ir valgytojas :-) tai vat NE. Tortai, pyragai, keksiukai, sausainiai... jis mato tai kasdien :-) ir paklaustas renkasi bananus, vynuoges ar duoną su sviestu :-) todėl toks užsakymas man buvo... na taip, lyg tai būtų pirmas žmogus atėjęs į mano konditerijos parduotuvę ir užsisakęs).
Kepant sausainius (iš pradžių iškepiau keksiukus) pagalvojau, kad kaip lengva padovanoti gabaliuką dangaus kitam žmogui :-) reikia tik šiek tiek dėmesio tam ką jis daro ir šiek tiek laimės ir įvertinimo. Ačiū tau mažiuk :-)






Sausainiai su šokolado gabaliukais



  • 255 g sviesto
  • 100 g balto cukraus
  • 55 g rudo cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 326 g miltų
  • 170 g juodo arba pieniško šokolado lašų
  • 1 kiaušinis (lengvai suplaktas, patepimui)
  • rudas cukrus pabarstymui
  • druska
Virtuvės kombaine (su K formos lopetėle) suplakite sviestą, cukrų (rudą + baltą) ir vanilės ekstraktą iki kreminės konsistencijos. Įmaišykite miltus, po to - šokolado lašus. Tešla turi būti maždaug plastelino konsistencijos. 
Padalinkite tešlą pusiau, iš kiekvienos pusės suformuokite "dešrą". Suvyniokite ją į maisto plėvelę ir padėkite į šaldytuvą maždaug 2 val. (arba ilgiau). 
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. ir išklokite porą kepimo skardų kepimo popieriumi. 
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir išvyniokite. Patepkite kiaušiniu ir apibarstykite rudu cukrumi. Supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Sudėkite juos į kepimo skardą, pabarstykite druska ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min. Išimkite ir ataušinkite. Skanaus.

Įkvėpimas: NYT Cooking


No comments:

Post a Comment