Sunday, June 22, 2014

Makaronų pyragas II


Jau rašiau, kad mano vyras tikrai labai labai mėgsta makaronus. Jei nežinau ką pagaminti, tai gaminu makaronus. Tai patiekalas su kuriuo visada "pataikau" :) Turiu tik vieną bėdą - bėdutę...- tai porcijos. Gaminu 2 - iems o gaunasi visam būriui, todėl labai dažnai (beveik visada) lieka kitai dienai (jei ne porai sekančių dienų). Mano vyras tikras šaunuolis, sako, jog tai ne bėda:) jis su mielu noru juos priglaus savo skandyje:) suvalgys ir šaltus sekančią dieną. Bet man sąžinė (kulinarinė sąžinė) neleidžia jam leisti valgyti šaltus ir jau ne tokius skanius makaronus. Todėl aš vis sugalvoju kaip juos panaudoti ir prikelti naujam gardžiam patiekalui. Pastaruoju metu pamėgau makaronų pyragus. Labai paprasta, greita, gardu.







Makaronų pyragas

Reikės:
  • tešlos
  • vakarykščių makaronų
  • vienos cukinijos
  • parmesano sūrio
  • vieno didelio pomidoro
  • saujos salotų lapų
  • 1-2 v. š. pesto padažo


Žodis apie vakarykščius makaronus: 
Iš esmės tiks bet kokie makaronai, likę nuo vakar (arba nuo pietų, jei norite save palepinti pyragu vakare). Aš vakar gaminau spaghetti su grietinėlės sūrio padažu. Išviriau makaronus ir užpyliau padažu (supjausčiau keletą likusių keptų šašlykų, juos apkepiau; tada įpyliau grietinėlės ir įdėjau 125 g. philadelphia sūrio; patroškinau keletą minučių, kol padažas tapo vientisas ir pradėjo tirštėti, tada paskaninau druska, pipirais, smulkintu baziliku ir krapais).

Dabar apie pyragą:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Patepkite sviestu apvalią 23 cm diametro pyragų kepimo formą. 

Cukiniją nuplaukite ir su skustuku priskuskite plonų juostelių. Sūrį sutarkuokite. 
Padėkite tešlą ant kočiojimo kilimėlio ir iškočiokite labai ploną apskritimą. Perkelkite tešlą ant kepimo formos ir išklokite ją tešla. Netilpusią į formą tešlą palikite kaboti palei formos šonus. Įdėkite makaronus į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus išdėliokite cukiniją ir pabarstykite sūriu, tada uždėkite dar vieną sluoksnį cukinijos ir vėl pabarstykite sūriu. Paimkite tešlos kraštus ir užlenkite juos į vidų ant pyrago viršaus.  Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 35-45 min. 

Salotų lapus išplaukite ir stambiai suplėšykite. Pomidorą išplaukite ir supjaustykite stambiais gabaliukais. 

Išimkite pyragą iš orkaitės ir iš kepimo formos. Supjaustykite ir pateikite su salotų lapais, pomidorų ir pesto padažu. Skanaus. 



No comments:

Post a Comment