Monday, June 16, 2014

Ožkos sūrio krepšeliai su rukolos salotomis

Tai vienas iš mano mėgstamiausių užkandžių. Labai lengva pagaminti, o skonis - pasakiškas:) Taipogi ir išvaizda daro įspūdį (ypač svečiams). Bandžiau krepšelius su įvairiais sūriais, bet man skaniausia, visgi, su ožkos sūriu. Jeigu ožkos sūris jums ne prie širdies ir skrandžio, tai antras pagal skonį būtų sūris su baltais pelėsiais :)





Ožkos sūrio krepšeliai su rukolos salotomis



Ožkos sūrio krepšeliams:

  • 4 nedideli gabaliukai ožkos sūrio (perku Rimi fasuotą ožkos sūrį) 
  • 4 a.š. šaukšteliai garstyčių (naudojau Dijon garstyčias su juodųjų serbentų likeriu) 
  • 4 dideli filo tešlos lapai arba 16 mažų spring roll tešlos lapų 
  • išlydytas sviestas patepimui

Salotoms:

  • pora didelių saujų rukolos salotų 
  • pora gerų saujų paprastų salotų lapų 
  • viena labai maža cukinija arba pusė didelės 
  • keletas melisos lapų 
  • keletas stiebelių krapų 
  • 3 v.š. šaukštai balto vyno acto 
  • 7 v.š. alyvuogių aliejaus 
  • 1/2 a.š. druskos 
  • 1 a.š. palmių cukraus 
  • 1/2 a.š. rūkytos paprikos 




Ožkos sūrio krepšeliai:



Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo skardą silikoniniu padėkliuku arba kepimo popieriumi.
Jei naudojate filo tešlą, tai padėkite lapus vieną ant kito ir padalinkite į 4 dalis. (jei naudojate spring roll tešlos lapus, tai nieko dalinti nereikia (jie yra tinkamo dydžio). Paimkite 4 lapus, o likusius uždenkite drėgnu (ne šlapiu) rankšluosčiu, kad neišdžiūtų. Patepkite vieną lapą išlydytu sviestu, padėkite ant jo antrą lapą, vėl patepkite sviestu. Taip pakartokite su trečiu ir ketvirtu lapu. Padėkite ant viršaus sūrio gabaliuką ir patepkite jį 1 a.š. garstyčių. Užlenkite tešlos kraštus virš sūrio taip, kad gautųsi krepšelis. Pakartokite su likusiais filo tešlos lapais ir sūriu. Patepkite krepšelius likusiu sviestu, padėkite juos ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15-20 min., kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės, leiskite porą minučių atvėsti ir pateikite su salotomis.

Salotos:

Žalumynus gerai išplaukite ir nusausinkite su salotų centrifuga. Greitkratyje suplakite aliejų, actą ir prieskonius. Su skustuku priskuskite plonų cukinijos juostų.
Padėkite ant lėkštes saują sumaišytų žalumynų, keletą juostų cukinijos ir apšlakstikite padažu. Pateikite su ožkos sūrio krepšeliu. 
Skanaus.






Įkvėpimas: The Best of Gourmet 2006

No comments:

Post a Comment