Saturday, April 26, 2014

Vienos trapūs sausainiai ( Sables Viennois)

Argi jie neprimena jums muzikos? Galbūt tai tik man...nes dabar pažiūrėjus už lango norisi džiaugtis ir traukti dainas kartu su paukščiais. Šiemet pas mus padaugėjo gyventojų inkiluose...tai džiugina ne tik ausis bet ir akis. Atskrenda netoliese papusryčiauti net raudonpilvis genys. Punktualus kaip reta :) Gaila taip anksti, kad ne visada pavyksta (o ir ne visada norisi) išlipti iš lovos.
Sausainiai, kaip ir skelbia jų pavadinimas, trapūs, lengvi ir džiuginantis akį.







Sables Viennois sausainiai



  • 200 g. sviesto supjaustyto kubeliais
  • 75 g. cukraus pudros
  • žiupsnis druskos
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto arba vanilės ankšties seklytės (aš naudojau tonka pupelę (sutarkuotą))
  • 225 g. miltų


Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniu padėkliuku kepimo skardą.

Įdėkite sviestą ir druską į metalinį dubenėlį ir įdėkite jį į puodą virš verdančio vandens. Dubuo su vandeniu neturi liestis. Maišykite sviestą su plakimo šluotele, kol jis taps kreminės konsistencijos. Nuimkite nuo puodo. Įberkite cukrų su vanilę ir gerai išmaišykite. Tada įmaišykite baltymą. Persijokite miltus į dubenį su tešlą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Thermomomiksas:
Į thermomikso indą įdėkite sviestą ir žiupsnį Himalajų druskos ir maišykite 30 sek. -1 min. (priklausomai nuo sviesto temperatūros) 37 C. 2 gr.  Tada suplakite 20 sek. 4 gr. Sviestas turi buti kreminės konsistencijos.
Įberkite cukrų ir vanilę ir maišykite 20 sek. 4 gr. Įdėkite baltymą ir maišykite 20 sek. 3-4 gr. Persijokite miltus į thermomikso indą ir maišykite 20 sek. 2-3 gr. Tešla turi būti vientisa.

Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį su dantytu (žvaigždutės formos) maždaug 5 mm diametro antgaliu . Spauskite tešlą ant kepimo skardos gyvatėle (zigzagu). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15-20 min. arba kol sausianiai taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Pabarstykite cukraus pudra. Skanaus









Įkvėpimas: Laduree Sucre The Recipes

4 comments:

  1. Labai gardžiai ir gražiai atrodo sausainukai, mielai vieną kitą paskanaučiau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ačiū :)
      Aš irgi dabar neatsisakyčiau vieno :) bet labai jau greitai "ištirpo" jie pas mus :D

      Delete