Friday, June 13, 2014

Varškės pyragas "Gelbėjimosi ratas"


Šis pyragas ne kartą mane išgelbėjo, kai reikėjo kažko greitai ir skanaus. Kai gaunu sms " rytoj būsiu netoli, gal arbatos drauge?" nesuku sau galvos, o kas gi prie arbatos, ir pašaunu šitą pyragą į orkaitę, nes paruošti jį užtrunka beveik tiek pat, kiek sms parašyti :D Kai penktadienis yra tingus arba atvirkščiai - labai užimtas, o šeštadieniui reikia deserto, tai irgi nesuku sau galvos, nes turiu savo gelbėjimosi ratą :) šis pyragas niekad nenuvilia ir visada pranoksta lūkesčius:) ypač valgytojų. 
Viskas, daugiau negirsiu :) linkiu skanaus. 




Varškės pyragas


Pagrindas:


  • 350 g. miltų
  • 100 g. cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 30 g. kakavos
  • 200 g. sviesto, supjaustyto gabaliukais
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnis druskos
Įdaras:
  • 680 g. varškės
  • 150 g. cukraus
  • 220 g. grietinės
  • 2 v.š. miltų
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo
  • žiupsnis druskos
  • 4 kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto



Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi arba tiesiog ištepkite sviestu 24 cm diametro apvalią kepimo formą su nuimamais šonais. (Šiaip tiks ir 26 cm diametro forma, tešlos turėtų pakakti)

Pagrindas:


Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombainą ir malkite su peiliukais, kol tešla beveik sušoks, t.y. dar bus gabaliukais, kurie dar truputį paminkius sušoktų į vientisą masę.
Paimkite 2/3 tešlos ir išklokite ja kepimo formą. Tiesiog imkite ir lipdykite tešlą prie formos šonų ir dugno taip, kad išeitų tolygus sluoksnis. 


Įdaras:


Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombainą ir malkite su peiliukais, kol masė taps vientisa ir be gumuliukų. 
Įdėkite įdarą į kepimo formą ant pagrindo. 
Paimkite likusią pagrindo tešlą ir užtrupinkite ant viršaus. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 50 min. - 1 val. Stebėkite pyragą - jei ims per greitai skrusti viršus, tai uždenkite pyragą folija. 
Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite 10 min. formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. 
Skaniausias vėsus (iš šaldytuvo) su stikline pieno. (bent jau man)


Skanaus



Kaip aš tai, vienas, du, padariau su Thermomiksu:


Pagrindas:

Sudėkite visus ingredientus į thermomikso indą ir malkite 30 sek. 6 gr.

Įdaras:

Sudėkite visus ingredientus į thermomikso indą ir malkite 40 sek. 5 gr. 





Įkvėpimas: Thermomikso kynga Jeden tag geniiSen; M. Goldman " A treasury of Jewish holiday baking"

2 comments:

  1. Pries kelis metus pas tokia pazistama valgiau varskes pyraga,kuris man labai patiko. Deja,pamirsau paprasyti recepto,nes greitai po nutruko rysys. Ir jau keli metai kaip ieskau to recepto ir sis Jusu pyragas labai labai panasus I ta. Taigi,labai skanus pyragas, ne per saldus,tikrai dar kepsiu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki, smagu girdeti, kad Jums patiko sitas pyragas:) as daznai ji iskepu ir niekad nunusibosta:)

      Delete