Thursday, September 4, 2014

Rabarbarų ir aviečių džemas


Kažkada su mama nupirkome 3 krūmus remontantinių aviečių. Susigundėme gražiais krūmeliais su uogomis. Dabar avietynas užima gerą sodo gabalą ir atrodo kaip mažas stebuklingas aviečių miškas. Vėlyvos avietės turi savo šarmo. Kai vadeles iš vasaros perima ruduo ir miškuose pasirodo bruknės ir noksta spanguolės, avietės atrodo kaip tos žibutės iš pasakos apie 12 mėnesių.



Mažius išbėgęs į lauką dabar iš karto pėdina į sodą - stebuklingų uogyčių :) valgo saujomis :) Likusias mama (aš) surenka ir šaldo, gamina sultis ir verda uogienes bei džemus.  





Rabarbarų ir aviečių džemas



  • 500 g. nuvalytų ir supjaustytų rabarbarų
  • 700 g. aviečių
  • 600 g. cukraus
  • 1 a.š. agar-agaro

Sudėkite visus ingredientus į thermimokso indą ir virkite 20 min. 100 C. 2 gr. reversas. Ant viršaus vietoj mažojo dangtelio uždėkite thermomikso kiauraindį.
Stebėkite kaip verda džemas - jei pradės bėgti per viršų, sumažinkite temperatūrą iki 90 C. 
Perpilkite džemą į sterilius stiklainius ir uždarykite. Apverskite apačia į viršų dešimčiai minučių. Tada atverskite atgal ir palikite atvėsti. Laikykite šaldytuve arba rūsyje. 
Skanaus





No comments:

Post a Comment