Friday, September 5, 2014

Varškės pyragas (Cassata al Forno)

Cassata al forno - tai saldus (tikrai labai saldus :D ) pyragas su rikotos sūrio įdaru.  Rikotą pakeičiau mūsų puikiąja švelniąja varške :) ir sumažinau cukraus kiekį per pusę. Pyragas vis tiek buvo gan saldus :) iš tiesų galima dėti dar mažiau cukraus, o skonis nenukentės :) Pyragas nerealiai kvepia ir labai gražiai atrodo. Apie skonį nepasakosiu :) nes negaliu surasti dabar tinkamų žodžių, gal tik - pyragas su viskuo (ar žinote tą situaciją, kai reikia kažką vieno pasirinkti, o norisi visko? čia tokios problemos nebus), varškė, šokoladas, džiovinti vaisiai...mniam, mniam :)






Varškės pyragas (Cassata al Forno)



Tešla:


  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. nutarkuotos citrinos žievelės
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 90 g. sviesto
Įdaras:

  • 2 stiklinės (500 g.) švelnios varškės
  • 1/4-1/2 stiklinės cukraus (pagal skonį)
  • 1/4 stiklinės smulkinto šokolado arba šokolado lašų
  • 1/4 stiklinės džiovintų vyšnių
  • 1/4 stiklinės džiovinto meliono, arba mango
  • keletas lašų vanilės ekstrakto


Tešla:

Virtuvės kombaine sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir citrinos žievelę. Įdėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir malkite su peiliukais, kol masė taps trupinių konsistencijos. Įdėkite kiaušinius, vanilės ekstraktą ir malkite, kol tešla pradės jungtis. Išimkite iš virtuvės kombaino ir lengvai apminkykite porą kartų, kad galutinai sujungti tešlą. Suvyniokite į maisto plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą valandai (galima ir ilgiau, iki 6 val. ).

Įdaras:

Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. 

Pyragas:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Patepkite sviestu 23 cm diametro apvalią kepimo formą su nuimamu dugnu arba nusegamais šonais.

Pabarstykite kočiojimo kilimėlį (gausiai) miltais ir iškočiokite tešlą į ploną apskritimą. Atsargiai perkelkite tešlą į kepimo formą ir išklokite dugną ir šonus. Nuimkite tešlos perteklių ir vėl iškočiokite plonai bei supjaustykite juostomis. 

Įdėkite įdarą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Paimkite tešlos juostelės ir papuoškite viršų grotelėmis. Čia yra filmukas kaip tai padaryti. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 45-55 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10 min. kepimo formoje. Tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Kai pyragas atauš jį galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus. 





Įkvėpimas: Saveur Cooks, Authentic Italian.

No comments:

Post a Comment