Wednesday, September 3, 2014

Rudeninis obuolių pyragas

Pyragas labai paprastas, bet kas jį valgys niekad neatspės, kad ilgiausiai užtrukote skusdami ir pjaustydami obuolius, nes tešlai užmaišyti reikės vos kelių minučių. 




Rudeninis obuolių pyragas



  • 8 stiklinės nuluptų ir supjaustytų obuolių (kubeliais, juostelėmis ar skiltelėmis bei griežinėliais, kaip jums patogiau)
  • 1,5 stiklinė cukraus
  • 1,5 a.š. sodos
  • 3/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 2,5 stiklinės miltų
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnis druskos
  • 2 a.š. kepimo miltelių





Įkaitinkite orkaitę iki 175 C.
Patepkite sviestu 26 cm diametro apvalią kepimo formą. 

Dubenyje sumaišykite obuolius su 1/2 stiklinės cukraus ir cinamonu.

Kitame dubenyje lengvai suplakite aliejų su likusiu cukrumi ( 1 stiklinė). Įmaišykite kiaušinius, po to - apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Įmaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite viską iki vientisumo. 

Supilkite pusę tešlos į kepimo formą. Įdėkite obuolius ir ant viršaus užpilkite likusią tešlą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Viršus turi būti lengvai traškus. Išimkite iš orkaitės ir palikite kelias minutes formoje. Tada išimkite iš formos ir jei turite ledų - valgyti karštą :) mniam kaip skanu :) mes ledų neturėjome, tai valgėme su plakta grietinėle.
Skanaus





Įkvėpimas:  M. Goldman "A treasury  of Jewish holiday baking" 

No comments:

Post a Comment