Friday, July 24, 2015

Vištienos ir perlinių kruopų salotos su granatų sėklomis


Hej, tiesiog pasiklausykit kol gaminsit, arba valgant, nesvarbu, pasiklausykit. Net jei tai ne jūsų skonio muzika ir net jei jūsų ne ta nuotaika. 



Man tai mažas ir didelis atradimas. Klausiau gamindama salotos, ir jos man gavosi pasakiškai skanios. 
Krutinėlė iškepė pati ir buvo sultinga. Na žinote, krūtinėlė - sudėtingas reikalas, viena minute per daug ir ji jau sausa ir sunkiai kramtoma. 
Ir man patinka vištienos ir granatų duetas. Gaivu ir tikrai nenuobodu. 





Vištienos ir perlinių kruopų salotos su granatų sėklomis



  • 200 g perlinių kruopų
  • 4 vištienos krutinėlės  (kad nebūtų painiavos, tai 2 vištų krūtinėlės)
  • 4 v.š. granatų sirupo
  • 1 v.š. džiovintų susmulkintų mėtų
  • 1 v.š. za'atar prieskonių mišinio
  • didelė sauja smulkiai supjaustytų petražolių
  • 4 laiškiniai svogūnai, supjaustyti
  • nedidelė sauja laiškinių česnakų, supjaustytų.
  • 1/2 didelio granato sėklų
  • 100-150 g salotų lapų, supjaustytų
  • druska ir pipirai
Padažas:

  • 30 ml sidro acto
  • 2 v.š. granatų sirupo
  • 1 a.š. rudo cukraus
  • 50 ml aliejaus
  • 1 v.š. džiovintų (susmulkintų) mėtų
  • 1 v.š. za'atar prieskonių mišinio

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C (su ventiliatoriumi). 
Vištienos krūtinėlę įtrinkite druska ir pipirais. Padėkite ant kepimo skardos ir apšlakstykite granatų sirupu, pabarstykite mėtomis ir za'atar prieskoniais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 min. arba kol krūtinėlė iškeps (pradūrus turi bėgti permatomas skystis). 
Kol kepa vištiena išplaukite ir išvirkite perlines kruopas. Nukoškite ir įdėkite į dubenį. 
Kai vištiena iškeps, palikite ją dar 5 min. pastovėti ir tada supjaustykite į gabaliukus ir kartu su skysčiu iš kepimo indo įdėkite į dubenį su kuopomis. 
Įdėkite salotas, svogūnus, petražolės ir granatų sėklas ir viską išmaišykite.

Sumaišykite padažo ingredientus ir įpilkite padažą į dubenį su salotomis. Išmaišykite ir pateikite. Skanaus. 




Įkvėpimas: Delicious Magazine July 2015 

No comments:

Post a Comment