Thursday, July 16, 2015

Risotto su žirniais

Nesu didelė žirnių mėgėja, bet mane visada užburdavo (ir dabar irgi) ir priversdavo stabtelėti itališkų patiekalų su žirniais nuotraukos. Man tai kažkas magiško - tie maži, žali rutuliukai, ryškūs ir keliantys apetitą. 
Jau prasidėjo darže užaugintų žirnių derliaus rinkimas, todėl nusprendžiau pasinaudoti proga (o juk valgyti sezonišką maistą yra super gerai) ir pagaminti risotto su žirniais. Net pati nustebau, kaip skaniai gavosi :-) Manau nuo šiol žirniai dažniau pasirodys mūsų meniu (jei aišku spėsiu, nes vyras juos ir žalius labai gerai doroja). 








Risotto su žirniais



  • 300 g risotto ryžių
  • 1 svogūnas
  • 1-2 stiebai salierų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 stiebas jauno poro arba keli cm didelio poro
  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 50 g džiugo sūrio, sutarkuoto
  • 70 g sviesto
  • 6-8 riekės šoninės (aš naudojau šalto rūkymo)
  • 250 g žalių žirnių
  • druska ir pipirai
Svogūną, salierą ir porus smulkiai supjaustykite (atskirai). Česnako skiltelės išspauskite su česnako spaustuku. Sultinį užvirkite. 
Įkaitinkite gilią keptuvę arba puodą ir apkepkite šoninę. Išminkite šoninę iš puodo. Įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepkite svogūnus kol jie suminkštės. Įberkite salierus, porus, česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies keletą minučių. Įdėkite 30 g sviesto ir išlydykite jį. Įberkite ryžius ir keletą minučių juos apkepkite. Įpilkite porą samčių karšto sultinio ir išmaišykite. Kai sultinys beveik visas susigers, įpilkite dar samtį. Taip virkite, kartas nuo karto pamaišant ir įpilant sultinio, kol ryžiai bus beveik išvirę. Kai ryžiams liks 5 min. virti įmaišykite žirnius ir dar įpilkite dar šiek tiek sultinio. Ryžiams išvirus įmaišykite sūrį, 40  g sviesto, druską ir pipirus pagal skonį. Išjunkite ugnį ir uždenkite puodą. Palikite pastovėti 3 min. Įdėkite šoninę ir palikite pastovėti dar 2 min. Pateikite. Skanaus.





Įkvėpimas: Delicious magazine July 2015

No comments:

Post a Comment