Friday, April 1, 2016

Kai pyragai pasipuošia šventėms






Kepiau mažesneje formoje - 18 cm diametro. Ingredientus galima perskaičiuoti skaičiuoklės  pagalba. Jų yra nemažai internete, aš naudoju šita - Mojewypieki.com
Brownie padą ir varškės pyragą kepiau atskirai. Iškepiau ir atvėsinau, tada patepiau brownie nutella ir ant viršaus uždėjau varškės pyragą. 
Iš vakaro pagaminau ganašą:
  • 150 g juodo šokolado
  • 200 g grietinėlės
Juodą šokoladą susmulkinkite ir užpilkite verdančia grietinėle. Palikite porai minučių ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Galima perplakti su blenderiu (trumpai). Uždenkite maisto plėvele "kūnas prie kūno" ir palikite sustingti kambario temperatūroje. 

Kitą dieną aptepiau tortą ganašu ir apibarsčiau pakepintais biskvito trupiniais (Nuo šokoladinio torto likusias biskvito atraižas kepkite 120 C - apie 1 val. Atvėsinkite ir sumalkite virtuvės kombaine). Viršų papuošiau 3 šokoladų (balto, pieniško ir juodo) musu, Rocher saldainiais, šokoladiniais kiaušiniais.






Oreo  padui naudojau 200 g oreo sausainių ir 50 g sviesto ir padariau aukštesnes pagrindo sieneles.  Pyragą aptepiau miško uogų ganašu.

Miško uogų ganašas (gaminamas iš vakaro):

  • 150 g balto šokolado
  • 125 g miško uogų piure
  • 60 g sviesto
Baltą šokoladą pratirpinkite garų vonelėje. Miško uogas užvirinkiteir sumaišykite su šokoladu iki vientisos konsitencijos. Įdėkite sviestą ir sublenderiuokite. Uždenkite maisto plėvele "kūnas prie kūno" ir palikite sustingti kambario temperatūroje. 


Kitą dieną aptepiau tortą ganašu. Viršų papuošiau 3 šokoladų (balto, pieniško ir juodo) musu, Rocher saldainiais, šokoladiniais kiaušiniais.



No comments:

Post a Comment