Thursday, June 30, 2016

Labai gaivūs mėtų ledai



Planavau šiandien parašyti apie "skanią" vietele, kurioje su Marina gerėme kavą (na tai aišku ir kai ką ragavome) bet manau atidėsiu iki pirmadienio, nes norisi tiesiog patinginiauti (patikėkite, rašymas atima nemažai jėgų ir laiko :-D ypač jei esi pleputė, kaip aš). 
Penktadieniui pasidalinsiu su jumis dar vienu puikiu ledų receptu (nes savaitgalis nusimato karštas). Kažkada paragavau Dione mėtinius ledus su šokolado gabaliukais ir tai man buvo - "O my God" - koks atradimas. Kažkaip tą kartą pasijutau kaip maža mergaite, tiek džiaugsmo buvo. O vat mano mažiui jie nepatiko - jis mėgsta tik vanilinius. Matyt reikia suaugti, kad eksperimentuoti su ledu skoniais. Hmm, šiaip tai - net savotiškas būdas grįžti į vaikystę (turiu omeny džiaugimosi prasme, nes pastebėjau, kad tik vaikai moka nuoširdžiai džiaugtis). 
Taigi, kai pamačiau mėtų ledų receptą, nusprendžiau ilgai nelaukus juos pagaminti. Gavosi labai subtilūs, lengvi ir gaivūs ledai, kuriuos beveik visus (apie 1 l) sušlamštė mano vyras :-) Jie jam puikiai tiko:-) (aš tikrai dėl to neliūdėjau nes tuo metu tyliai baiginėjau pistacijų ledus) hehe  :-)





Mėtų ledai




  • 2 ir 2/3 stiklinės pieno
  • 1 v.š. +2 a.š. kukurūzų krakmolo
  • 56 g philadelphia sūrio (kambario temperatūros)
  • 1/8 a.š. druskos
  • 1,5 stiklinės grietinėlės
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1/4 stiklinės gliukozės sirupo
  • didelė sauja mėtų, lapelius nuskabyti ir juos suplėšyti į vidutinio dydžio gabaliukus

Dubenėlyje sumaišykite 2 v.š. pieno ir kukurūzų krakmolą iki vientisos masės. 
Kitame dubenyje sumaišykite druską su sūriu iki vientisos konsistencijos. 
Paruoškite dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais. 


Puode sumaišykite likusį pieną, grietinėlę, cukrų ir gliukozę. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies 4 min. (skystis turi virti, t.y. kunkuliuoti). Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite krakmolo mišinį. Grąžinkite ant ugnies ir vėl užvirkite. Virkite maišant 1 min., kol mišinys šiek tiek sutirštės. 
Dalimis, maišant su plakimo šluotele, įmaišykite karštą mišinį į sūrį. Mišinys turi būti vientisas, be gumuliukų, tada įdėkite mėtas.  Supilkite mišinį į užsegamą šaldymo  maišelį (toki kaip  Ziploc) ir įdėkite į ledinį vandenį ataušti (maždaug 30 min. - 1 val.). Mišinys turi būti tikrai šaltas (todėl, jei reikia, į vandenį įdėkite daugiau ledukų ).  Įdėkite mišinį  nakčiai į šaldytuvą (minimum 4 val.) kad gerai pritrauktų. Galite įdėti maišelyje (tik jį gerai uždarykite) arba perpilkite viską į indelį ir uždarykite jį dangčiu. 
Nukoškite mišinį ir įdėkite į ledų gaminimo mašiną ir sukite, kol ledai taps tiršti ir kreminiai. Sudėkite juos į hermetišką indą, uždarykite dangčiu ir įdėkite kelioms valandoms (nors 4 val.) į šaldiklį subręsti. 10 min. prieš valgant išimkite iš šaldiklio ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje, kad jie šiek tiek atitirptų ir juos būtų lengviau įdėti. Skanaus. 




Įkvempimas: J.Britton Bauer "Jenis Splendid ice cream at home" 

3 comments:

  1. Alina, gal galetumete pasakyti kokia pas Jus ledu gaminimo masina? Dabar ju tiek yra, kad net nezinau kuri gera....O kadangi noriu ledu, kaip Jusu nuotraukose, tai galvoju, kad darysiu ir pagal recepta ir tokioje pat masinoje:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki, ledai gautusi praktiskai su bet kokia ledu masina. As tokius gaminau su Kenwood ledu gaminimo priedu prie virtuves kombainu ir gavosi irgi puikiai. Kazkada pasiseke su didele nuolaida isigyti UNOLD ledu gaminimo masina tai dabar gaminu su ja.

      Delete
  2. Love to see these wonderful recipes, i will definitely try it at home.
    Buy Halal Meat Online

    ReplyDelete