Sunday, January 15, 2017

Juodas plastiškas šokoladas (kad būtų paprasčiau ang. - Chocolate plastic)


Iš esmės, plastiškas šokoladas - tai šokoladinė modeliavimo masė. Ji yra minkšta ir lengvai minkoma. Dažniausiai gaminama iš šokolado ir gliukozės. Iš jos galima lipdyti (pvz. gėlės), daryti juostas (tortui apjuosti), gerai pasistengus, galima net apdengti tortą.

Juodas plastiškas šokoladas




  • 625 g juodo šokolado (ne daugiau 55 proc.)
  • 350 g gliukozės
Šokoladą išlydykite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Gliukozę pašildykite iki panašios temperatūros kaip ir šokoladas. Sumaišykite šokoladą su gliukoze, maišykite tik kol komponentai susijungs ir masė taps panaši į tirštą pastą. Uždenkite ją maisto plėvele "kūnas prie kūno" ir palikite sustingti 24 val. vėsioje vietoje. Sandariai uždarytą ją galima laikyti kambario temperatūroje apie 3 mėn. Norėdami panaudoti - tiesiog išimkite reikiamą kiekį ir išminkykite. Masė gan greitai tampa minkšta ir elastinga. Neminkykite labai ilgai, nes ji gali tapti per minkšta ir lipni, su ja tada bus sunku dirbti. 



Man patinka plastiškas šokoladas, nes jis yra gan skanus (aišku skonis priklauso nuo to, kokį šokoladą naudosite). Su juo įdomu dirbti ir jis gan greitai stingsta, todėl papuošimus iš jo galima pagaminti ir panaudoti tą pačią dieną. 
Šiam tortui papuošti nulipdžiau iš plastiško šokolado medžio šakelę ir keletą lapų. Šakelę subraižiau su adata ir apibarsčiau kakava, tada palikau sustingti. Lapus išspaudžiau formos pagalba ir irgi palikau sustingti, tada nupurškiau su dažais bei su šokoladu priklijavau prie šakų.  Pirmam kartui likau savim patenkinta. 



Įkvėpimas: Mich Turner's Cake Masterclass

2 comments:

  1. Tai pats geriausias blogas.Visi receptai superiniai,nė vieno recepto nėra nesamoningo.Nė viena kulinarinė knyga(lit.kalboj)neprilygsta Jūsų blogui. Ačiū Jums už gerus receptus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) labai Jums aciu uz grazius ir nuosirdzius zodzius. Dziaugiuosi, kad Jums patinka man blogas ir jus gaminate pagal situs receptus.

      Delete